Moussedessert med knäckflarn och frostade tranbär
Det här är en perfekt glutenfri moussedessert med det lilla extra. Gör en snabb mousse på mörk choklad, ägg och grädde som du spritsar ut på tallrikar. Laga glutenfria knäckflarn på mandelmjöl som du bryter i skärvor. Lägg upp snyggt med sockerrullade tranbär. Desserten går bra att förbereda, se beskrivningen för tips!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
6 portioner
Chokladmousse
300 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
5 dl vispgrädde
4 rumsvarma äggulor
Knäckflarn
1 dl skållad sötmandel
50 g smör
1/2 dl socker
1 msk honung
2 msk mandelmjöl
2 tsk mjölk
Frostade tranbär
1 paket frysta tranbär (à 225 g)
1 dl socker
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj ren mörk choklad av god kvalitet. Välj laktosfria produkter av vispgrädde, smör och mjölk.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Se till att äggulorna är rumsvarma när de blandas med den smälta chokladen. Om chokladmoussesmeten trots allt spricker kan man vispa den slät med en mixerstav.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Misslyckades kapitalt med chokladmoussen. Den blev hård och inte alls krämig och len. Blev dessutom superstabbig. Nä. Jag får leta efter annat recept. Vet tyvärr inte vad som gick fel.
Anna
2022-02-04Kan jag förbereda moussen dagen innan och förvara den i kylen över natten?
Veronica
2020-12-29