Moussedessert med knäckflarn och frostade tranbär

Betyg 3.7 av 5.
25 personer har röstat
2
Moussedessert med knäckflarn och frostade tranbär

Det här är en perfekt glutenfri moussedessert med det lilla extra. Gör en snabb mousse på mörk choklad, ägg och grädde som du spritsar ut på tallrikar. Laga glutenfria knäckflarn på mandelmjöl som du bryter i skärvor. Lägg upp snyggt med sockerrullade tranbär. Desserten går bra att förbereda, se beskrivningen för tips!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Moussedessert med knäckflarn och frostade tranbär

Ingredienser

6 portioner

Chokladmousse

300 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
5 dl vispgrädde
4 rumsvarma äggulor

Knäckflarn

1 dl skållad sötmandel
50 g smör
1/2 dl socker
1 msk honung
2 msk mandelmjöl
2 tsk mjölk

Frostade tranbär

1 paket frysta tranbär (à 225 g)
1 dl socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Misslyckades kapitalt med chokladmoussen. Den blev hård och inte alls krämig och len. Blev dessutom superstabbig. Nä. Jag får leta efter annat recept. Vet tyvärr inte vad som gick fel.

Anna

2022-02-04

Kan jag förbereda moussen dagen innan och förvara den i kylen över natten?

Veronica

2020-12-29

Testa liknande recept

Mandelkaka med lingon
Betyg 3.4 av 5.
162 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Semmelkladdkaka
Betyg 3.4 av 5.
427 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kikärtspuckar med mandel och citron
Betyg 3.2 av 5.
130 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Macarons
Betyg 3.5 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelbars
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelmusslor
Betyg 4.6 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga