Rödbetskaka med frosting

23
3
Rödbetskaka med frosting

Baka en saftig rödbetskaka till fikat! Kakan görs med rivna rödbetor i smeten. På toppen av den mjuka rödbetskakan breds en magisk färskostfrosting med citron som också får smak och vacker färg av rödbetsjuice.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Rödbetskaka med frosting

Ingredienser

10-12 bitar
2 dl
vetemjöl
1 1/2 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
1 1/2 tsk
kanel
3/4 tsk
salt
2
ägg
2 dl
strösocker
3 dl
finriven rödbeta (råriven)
1 1/2 dl
rapsolja

Frosting

200 g
färskost
25 g
rumsvarmt smör
1 1/2 dl
florsocker
1 msk
färskpressad citronjuice
1 msk
rödbetsjuice
1 dl
hackade hasselnötter

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Karin

2020-10-06

God och vacker!! Vispa smöret rumsvarmt med florsockret och bara litet färskost annars klumpar sig smöret i den kalla färskosten. Den vill man inte ha rumsvarm.

Lisen

2020-09-24

Jättegod och saftig.

Phiraphan

2020-08-28

Jätte gott o saftig

Näringsvärde per portion

Energi 1710 KJ / 409 kCal
Fett 27 g
Salt 1 g
Kolhydrater 37 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept