Rödbetskaka med frosting

Baka en saftig rödbetskaka till fikat! Kakan görs med rivna rödbetor i smeten. På toppen av den mjuka rödbetskakan breds en magisk färskostfrosting med citron som också får smak och vacker färg av rödbetsjuice.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Ingredienser
10-12 bitar
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk kanel
3/4 tsk salt
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl finriven rödbeta (råriven)
1 1/2 dl rapsolja
Frosting
200 g färskost
25 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk rödbetsjuice
1 dl hackade hasselnötter
Gör så här
00:55:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi1710 KJ / 409 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein5 g
Kommentarer
Suverän. Saftig, krispig, rustik smak. Tog valnötter till min, blev grymt.
Maria
2025-04-19Alltför tydlig smak av rödbeta, kommer inte baka den igen!
Caroline
2021-09-30Vad kan rekommenderas passa i nötväg om man inte tål hasselnötter?
Tina
2021-09-23Hej Tina! Om du tål mandlar så går det fint eller om du gillar när det blir riktigt sött så prova att strö rostad vit choklad över kakan https://www.ica.se/recept/rostad-vit-choklad-718814/ Annars är kakan god som den är utan nötter. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2021-09-23