Rödbetskaka med frosting

17
3
Rödbetskaka med frosting

Baka en saftig rödbetskaka till fikat! Kakan görs med rivna rödbetor i smeten. På toppen av den mjuka rödbetskakan breds en magisk färskostfrosting med citron som också får smak och vacker färg av rödbetsjuice.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Rödbetskaka med frosting

Ingredienser

10-12 bitar
2 dl
vetemjöl
1.5 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
1.5 tsk
kanel
0.75 tsk
salt
2
ägg
2 dl
strösocker
3 dl
finriven rödbeta (råriven)
1.5 dl
rapsolja

Frosting

200 g
färskost
25 g
rumsvarmt smör
1.5 dl
florsocker
1 msk
färskpressad citronjuice
1 msk
rödbetsjuice
1 dl
hackade hasselnötter

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Karin

10/6/2020

God och vacker!! Vispa smöret rumsvarmt med florsockret och bara litet färskost annars klumpar sig smöret i den kalla färskosten. Den vill man inte ha rumsvarm.

Lisen

9/24/2020

Jättegod och saftig.

Phiraphan

8/28/2020

Jätte gott o saftig

Näringsvärde per portion

Energi 1710 KJ / 409 kCal
Fett 27 g
Salt 1 g
Kolhydrater 37 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept