Rödbetskaka med frosting

34
8
Rödbetskaka med frosting

Baka en saftig rödbetskaka till fikat! Kakan görs med rivna rödbetor i smeten. På toppen av den mjuka rödbetskakan breds en magisk färskostfrosting med citron som också får smak och vacker färg av rödbetsjuice.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Rödbetskaka med frosting

Ingredienser

10-12 bitar
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk kanel
3/4 tsk salt
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl finriven rödbeta (råriven)
1 1/2 dl rapsolja

Frosting

200 g färskost
25 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk rödbetsjuice
1 dl hackade hasselnötter

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Caroline

2021-09-30

Alltför tydlig smak av rödbeta, kommer inte baka den igen!

Tina

2021-09-23

Vad kan rekommenderas passa i nötväg om man inte tål hasselnötter?

Redaktionen ICAse

2021-09-23

Hej Tina! Om du tål mandlar så går det fint eller om du gillar när det blir riktigt sött så prova att strö rostad vit choklad över kakan https://www.ica.se/recept/rostad-vit-choklad-718814/ Annars är kakan god som den är utan nötter. Hälsningar Ulrika

Karolina

2021-09-12

Precis som Johannas, så blev min frosting alldeles för lös och inte alls fluffig och definitivt inte möjlig att spritsa, trots att jag tyckte jag följde receptet. Vad gjorde jag för fel?

Redaktionen ICAse

2021-09-23

Hej Karolina och Johanna! Vi har fått svar från receptkreatören att frostingen blir lite lös när man börjar vispa men efter ett tag blir den tjock och fluffig. Hoppas ni vill prova att baka kakan igen. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1710 KJ / 409 kCal
Fett 27 g
Salt 1 g
Kolhydrater 37 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept