Rödbetskaka med frosting
Baka en saftig rödbetskaka till fikat! Kakan görs med rivna rödbetor i smeten. På toppen av den mjuka rödbetskakan breds en magisk färskostfrosting med citron som också får smak och vacker färg av rödbetsjuice.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
Ingredienser
10-12 bitar
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk kanel
3/4 tsk salt
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl finriven rödbeta (råriven)
1 1/2 dl rapsolja
Frosting
200 g färskost
25 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk rödbetsjuice
1 dl hackade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi1710 KJ / 409 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein5 g
Kommentarer
Alltför tydlig smak av rödbeta, kommer inte baka den igen!
Caroline
2021-09-30Vad kan rekommenderas passa i nötväg om man inte tål hasselnötter?
Tina
2021-09-23Hej Tina! Om du tål mandlar så går det fint eller om du gillar när det blir riktigt sött så prova att strö rostad vit choklad över kakan https://www.ica.se/recept/rostad-vit-choklad-718814/ Annars är kakan god som den är utan nötter. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-09-23Precis som Johannas, så blev min frosting alldeles för lös och inte alls fluffig och definitivt inte möjlig att spritsa, trots att jag tyckte jag följde receptet. Vad gjorde jag för fel?
Karolina
2021-09-12Hej Karolina och Johanna! Vi har fått svar från receptkreatören att frostingen blir lite lös när man börjar vispa men efter ett tag blir den tjock och fluffig. Hoppas ni vill prova att baka kakan igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-09-23