Bild laddas
Så enkelt och så gott

Efterrätter med smördeg

Smördeg i alla dess former! Flarn, pizza, tartin och en massa annat gott! Om du har ett galet sötsug men inte orkar baka något som tar tid så testa de här fantastiskt goda efterrätterna med smördeg.
Tips: Här hittar du alla våra efterrätter.

Snabb och enkel efterrätt med smördeg

  • Päronflarn med citron och mandelmassa

    30
    4
    Päronflarn är en ljuvlig och enkel dessert på smördeg och päron smaksatt med mandelmassa, kardemumma och citron. Denna efterrätt är lätt att göra utan gluten genom att välja en glutenfri smördeg. Servera det nygräddade flarnet med lättvispad grädde eller glass och njut!
    Päronflarn med citron och mandelmassa
  • Smördegsinbakade äpplen med mandel

    6
    0
    Smördegsinbakade äpplen med mandel är ett underbart bakverk med äpplen som du fyller med mandelmassa och bakar in i en härlig smördeg. Servera detta utsökta bakverk med glass eller vaniljsås.
    Smördegsinbakade äpplen med mandel
  • Äppeltarte med cashewnötter och lime

    6
    1
    Söta och goda äpplen, allra helst svenska, används i denna fina äppeltarte. På smördegen brer du ut nötmassan, gjord av cashewnötter och florsocker. Skär äpplena i tunna skivor och lägg ovanpå nötmassan. När tarten svalnat bres varm aprikossylt på äpplena och servera den sedan med limegrädde och mynta.
    Äppeltarte med cashewnötter och lime
  • Bär i smördeg!

    5
    3

    Smördeg och bär i en perfekt liten smaksymfoni. Perfekt till fikat eller som dessert!

    Bärflarn med citroncrème fraiche
  • Smördegsvåffla med vit choklad och hallon

    7
    0
    Smördegsvåffla med vit choklad och färska hallon, hörde vi ett hurra?! Här har du en härligt söt och frasig våffla fylld med vit choklad, och med syrliga hallon och fluffig limegrädde på toppen.
    Smördegsvåffla med vit choklad och hallon
  • Tarte tatin med vaniljsås

    8
    1
    Älskad upp- och nerkaka med äpple i huvudrollen. Tarte tatin tillagas praktiskt i stekpannan. Äppelkakan vänds sedan upp och ner på ett fat. Hemgjord vaniljsås är gott till.
    Tarte tatin med vaniljsås
  • Franska våfflor, har ni sett något sötare?

    122
    0
    Franska våfflor är små söta bakverk som du gör på smördeg och smörkräm. Här ger vi krämen smak av citron, men det är minst lika gott med mortlat pulverkaffe – dock inte riktigt lika barnvänligt!
    Franska våfflor
  • Tarte rhubarbe

    8
    0
    Med några stjälkar rabarber och färdig smördeg är det enkelt att göra en vårlig tarte tatin. Kardemumma ger tarte rhubarben det där lilla extra. Njut direkt för det rätta fraset, och servera gärna med vaniljglass eller vispad grädde.
    Tarte rhubarbe
  • Bild laddas

    Pizzornas pizza

    Smördeg, nötkräm, jordgubbar och kanske lite marshmallows och där storknade vi av tanken på hur gott den här smördegspizzan borde smaka.

Matskola

Inbakad oxfilé, så gör du!

Lite pilligt är det, men så värt mödan. Vi visar hur du lyckas med denna festliga rätt.
Bild laddas
Efterrätt

Recept på drömlika desserter

Vi bjuder på 6 söta och goda recept på efterrätter till vardag eller fest!
Bild laddas
Sött & gott

Goda efterrätter till kräftskivan

Här har vi samlat efterrätterna som passar utmärkt att servera efter kräftskivan!
Bild laddas
Perfekt på fest!

Den ultimata dessertbuffén

Varför bjuda på en tårtbit när man kan bjuda på buffé med tårta, mousse och cheesecake?
Bild laddas
Glassigt!

Krans av glass och bär

Skapa er egen glasstårta med bär och choklad! Perfekt till jul- och nyårsbordet.
Bild laddas
Matskola

Bjud på sufflé - vi lär dig hur man gör

I vår matskola visar vi hur du gör fluffig hallonsufflé, en elegant dessert till middagen.
Bild laddas
Sagolikt sött

Sött på rekordtid!

Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.
Bild laddas
Ett gott nytt år!

Nyårsdesserter - topplista!

Våra bästa recept på desserter som garanterat imponerar på dina nyårsgäster!
Bild laddas
Mums!

Lyxiga efterrätter

Middagens höjdpunkt med extra allt, recept på tjusiga och galet goda efterrätter!
Bild laddas