Få saker är så goda som nybakad äppelpaj. Hitta din favorit bland våra recept på äppelkaka och och paj - och börja baka!
Tips! Alla våra
recept på äppelpaj!
Text: Stephanie Johansson
Dela med vänner
Äppelpajs-favoriter
1. Galette med äpple och mandelkräm
20
0
En rustik paj utan form, med söta äpplen och mandelkräm. En mördeg toppas med mandelkräm och skivade äpplen. Denna äppelgalette är en dessert som är en fröjd för både öga och smaklökar!
Snacka om paj på direkten! Strössla havregryn och mandelmassa över äppelklyftorna. Hyvla över smör och grädda. Variera smaken på äppelsmulpajen genom att byta ut kardemumma och kanel mot rivet skal av en citron eller strö över en näve russin.
Snabb äppelpaj är en enkel och god paj med kort tillagningstid. Pajens goda smak kommer ifrån äpplen, brun farin, havregryn och hasselnötskärnor. Servera äppelpajen med glass, vaniljsås eller lättvispad grädde.
En enkel äppelpaj med ett krispigt lock av smuldeg och en härlig fyllning av äpplen och kanel. Lättbakad och uppskattad paj som passar alla tillfällen. Äppelpajen serveras med vaniljsås eller glass.
Nej, du behöver ingen ugn för att göra äppelpaj. Den här godingen är helt raw och fantastiskt god! Ja, lika bra att göra en paj extra så det inte blir slagsmål om bitarna.
Om du gillar smulpaj eller äppelpaj ska du testa det här receptet på en god men lite annorlunda äppelsmulpaj. Pajen har den perfekta kombinationen av sött, surt och flingsalt. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass och njut!
Vem kan motstå doften av nybakad äppelpaj? Här får pajen en extra doft- och smakdimension med brynt smör och rörsocker som ger en karamellig och lite nötig smak. Med kikärtsmjöl istället för vetemjöl i degen blir pajen dessutom glutenfri.
Gott och enkelt att sno ihop när det är äppelsäsong. Testa att göra smultäcket till olika frukt- och bärpajer. Exempelvis med jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär, rabarber med mera. Bjud smulpajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.
Njut säsongens frukter eller bär i en klassisk paj med flätmönstrat lock. Här fyller vi pajen med smörstekta äpplen och päron. Bjud den ljummen med en kula smältande vaniljglass. Verkligen en sann ”all American pie”, som dina gäster kommer att älska!
Desserter och andra godsaker resulterar lätt i sockerchock. Så hur går man från överkant till guldkant? Svaret är frukt! Det ger ofta mer dessert med mindre socker. Alltså nyttigare. Win win!