Hoppa till sidans innehåll

Har du noll mellanmålsinspiration så har du kommit rätt! Här har vi samlat ett gäng goda energirika recept som är enkla att förbereda och transportera. Skrolla ner för att upptäcka din nya mellanmålsfavorit!

Stephanie Johansson

Fler recept på mellanmål hittar du här!

 • Jordgubbssmoothie med vita bönor

  Sugen på en matig smoothie? Här mixar vi ner vita bönor för en extra mättande och näringsrik smoothie, perfekt som mellanmål eller frukost. Dessutom får den smak av jordgubbar, yoghurt, banan och vaniljpulver.

  - Jordgubbssmoothie med vita bönor

  Spara

 • Banana bread muffin

  Bananbröd i muffinsformat! Banana bread muffin är perfekt att baka när du har några övermogna bananer som du vill använda dig av. De saftiga muffinsen med smak av banan, choklad, ingefära och kanel är perfekt som mellanmål eller fika.

  - Banana bread muffin

  Spara

 • Chiapudding

  Mellanmålspudding gjord på chiafrön och havredryck. Förbered gärna kvällen innan i en låda med återförslutningsbart lock och låt stå kylt över natten så puddingen hinner svälla ordentligt. När det är dags för mellis toppar du med lite frukt och bär.

  - Chiapudding

  Spara

 • Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron

  Dessa bollar är perfekta för den som vill ha något sött att se fram emot på eftermiddagen. Görs på mixade morötter, mandlar och dadlar. Smaksätts med kardemumma och citron. Rullas i kokos. Klart!

  - Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron

  Spara

 • Proteinbars med kokos och choklad

  Gör dina egna proteinbars, det är enkelt och blir gott. De hemmagjorda proteinbarsen får chokladsmak av proteinpulver men också smaktoner av apelsin, jordnötsmör och äppelmos. Både gott och snabbt efter som mellanmål eller efter träningen och enkelt att göra och ha ett gäng på lager!

  - Proteinbars med kokos och choklad

  Spara

 • Pigg spenatsoppa med ägghalvor

  Här är en krämig och pigg spenatsoppa med ägghalvor som är klar på bara 30 minuter och är perfekt som en väldigt mättande och uppiggande mellis. Fraktas bäst i termos.

  - Pigg spenatsoppa med ägghalvor

  Spara

 • Banan- och chokladsmoothie

  När du är sugen på något sött så är den är banan- och chokladsmoothien med mandeldryck och jordnötssmör perfekt. Ju brunare bananer desto sötare smoothie!

  - Banan- och chokladsmoothie

  Spara

 • Overnight oats med havredryck

  Ladda kylen med over night oats så har du mellanmålet klart. Toppa bara med lite frukter eller bär och hackad mandel som du förstås också förbereder kvällen innan.

  - Overnight oats med havredryck

  Spara

 • Hummus med grönsaker

  Hummusdipp med grönsaker, ett klockrent mellanmål om du frågar oss! Fullproppad med protein, jättegott och dessutom festligt.

  - Hummus med grönsaker

  Spara

 • Koka ägg

  Kokat ägg i all sin enkelhet är ett exemplariskt mellanmål då det är mättande och innehåller så mycket näring och inte direkt tungt att frakta.

  - Koka ägg

  Spara

 • Frukostkakor med banan och blåbär

  Müslikakor med banan, jordnötssmör och blåbär har vi här! Varför inte dubbla satsen på en gång och förbereda mellanmål för hela veckan?

  - Frukostkakor med banan och blåbär

  Spara

 • Bananpannkakor

  Bananpannkaka som passar lika bra till frukost, som mellanmål eller middag. Mild i smaken och helt utan gluten passar den hela familjen. Servera bananpannkakan med färska bär eller turkisk yoghurt med honung.

  - Bananpannkakor

  Spara