UNDER 45 MIN | Medel

Frukostkakor med banan och blåbär

Kakor till frukost, ja tack! Dessa müslikakor med banan, jordnötssmör och blåbär går toppen att förbereda dagen innan för en snabbfixad frukost eller ett mumsigt mellanmål.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 175°C.
  2. Skala och mosa bananerna med jordnötssmöret i en skål. Blanda med müsli eller granola, agavesirap och blåbär.
  3. Forma smeten till ca 10 kakor (för 10 st) med två skedar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna.
  5. Ät müslikakorna som de är eller toppa med mer nötsmör.

För alla

Fri från ägg. Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i müsli/granola och jordnötssmör.
Gör glutenfri: välj glutenfri müsli eller granola.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 2 små mogna bananer
  • 1 dl osötat jordnötssmör
  • 3 1/2 dl müsli eller granola
  • 1/2 msk agavesirap
  • 1 1/2 dl frysta blåbär

Näringsvärde
Per portion

Energi 293 kJ / 70 kCal