Frukostkakor med banan och blåbär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Frukostkakor med banan och blåbär

Kakor till frukost, ja tack! Dessa müslikakor med banan, jordnötssmör och blåbär går toppen att förbereda dagen innan för en snabbfixad frukost eller ett mumsigt mellanmål.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 175°C.
  2. Skala och mosa bananerna med jordnötssmöret i en skål. Blanda med müsli eller granola, agavesirap och blåbär.
  3. Forma smeten till ca 10 kakor (för 10 st) med två skedar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna.
  5. Ät müslikakorna som de är eller toppa med mer nötsmör.

För alla

Fri från ägg. Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i müsli/granola och jordnötssmör.
Gör glutenfri: välj glutenfri müsli eller granola.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 2 små mogna bananer
  • 1 dl osötat jordnötssmör
  • 3 1/2 dl müsli eller granola
  • 1/2 msk agavesirap
  • 1 1/2 dl frysta blåbär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 293 kJ / 70 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept