Frukostkakor med banan och blåbär
Kakor till frukost, ja tack! Dessa müslikakor med banan, jordnötssmör och blåbär går toppen att förbereda dagen innan för en snabbfixad frukost eller ett mumsigt mellanmål.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
10 st
2 små mogna bananer
1 dl osötat jordnötssmör
3 1/2 dl müsli eller granola
1/2 msk agavesirap
1 1/2 dl frysta blåbär
För alla
Fri från ägg. Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i müsli/granola och jordnötssmör.
Gör glutenfri: välj glutenfri müsli eller granola.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi623 KJ / 149 kCal
Fett6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater18 g
Protein4 g
Kommentarer
Idag testade jag att blanda i hälften cornflakes i granolan och ökade jordnötssmöret med 1/2 dl. Jag ökade de torra ingredienserna tills det blev mindre rinnigt. Tänker breda på sockerfri choklad ovanpå, som ett sockerfritt alternativ till snickerskaka! Ett tips när man klickar ut kakorna är att platta till dem efteråt med lite blöt hand (avtorkad lätt på handduk), då kan man enkelt forma dem att bli mer runda också om man vill.
Rebecca
2023-08-30Hej! Jag ska vandra längst Jämtlandstriangeln. Behöver mellanmål och snacks. Kan man ta med sig dessa i en påse och håller dem två kanske tre dagar?
Sogol
2023-06-16Hej Sogol! Vi kan läsa i en kommentar längre ner där en kund, Eva, skriver att dessa är perfekta att ha med på vandring. Ett annat tips är att mäta upp ingredienserna till pinnbröd (https://www.ica.se/recept/pinnbrod-727912/) i en påse och sen blanda med vatten när det är dags att grilla dem. Hoppas att du får en fantastiskt vandring! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-19Hur räknar man ut kolhydraterna på detta?
Christina
2021-08-17Hej Christina! Receptet är för 10 st och varje kaka innehåller 18 g kolhydrater. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-08-17