Chiapudding med kokos och vaniljkvarg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Chiapudding med kokos och vaniljkvarg

Fyllig och mättande chiapudding med kokosmjölk och vaniljkvarg. Tänk bara på att chiafröna föredrar att svälla en stund, så vill du äta chiapuddingen till frukost gör du bäst i att förbereda den kvällen innan. Toppa med färska frukter och bär, mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kokosmjölk, vaniljkvarg, vaniljpulver och chiafrön.
  2. Låt stå över natten. Servera med frukt.

 

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg/färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja), alternativt tofu.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 msk vaniljkvarg
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 1/2 msk chiafrön
Till servering
  • kiwi, mango och jordgubbar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1797 kJ / 429 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept