Banan- och chokladsmoothie
Har du ett gäng bruna bananer liggandes hemma i fruktskålen? Släng dem för allt i världen inte! Skär i bitar och frys in. Ja, med skal och allt – så länge de är ekologiska. Ta fram och mixa med mandeldryck, kakao och jordnötssmör till en krämig smoothie.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
2 portioner
1 mogen ekologisk banan med skal
5 dl mandeldryck eller havredryck
2 msk kakao
2 msk osötad jordnötssmör
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1249 KJ / 297 kCal
Fett16 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein8 g
Kommentarer
Vadå, ska man mixa och äta bananskal? Är det verkligen gott och nyttigt?
Madelene
2019-04-28Hej Madelene, ja, här ska hela bananen (ekologisk)med skal användas. Receptet kommer från Tidningen Buffé nr 1 2017 där vi hade skal som tema. Vi tycker att det är gott men smaken är ju olika. Testa gärna! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-04-29Hej Kersti! Det var tråkigt, men prova gärna några andra av alla våra smoothisar http://www.ica.se/recept/banan/smoothie/ Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-04-19Kan tyvärr inte prova detta recept,eftersom jag är allergisk mot jordnötter
Kersti
2017-04-18