Laga mat med grönsaker i säsong för att få ner priset. Här hittar du goda recept med sensommarens billiga grönsaker i fokus, allt från rotfruktssoppa och rödbetsrisotto till blåbärsmuffins.
När är det säsong för olika frukter, bär och grönsaker? Läs här!
Att koka soppa på rotfrukter är ett perfekt sätt att njuta av säsongens råvaror. Välj dina favoriter som potatis, rotselleri eller palsternacka och ugnsrosta tillsammans med örter och vitlök innan de kokas ihop till en värmande, gräddig soppa.
Rostad rotfruktssoppaTillhör du dem som tycker att örtsalt passar på precis allt? Då borde du testa att göra eget örtsalt – superenkelt och gott! Blanda valfria örter med flingsalt och få en mångsidig kryddblandning som kommer att höja smaken på dina favoriträtter.
ÖrtsaltLaga en risotto med rödbetor som är en fröjd för både öga och gom då rödbetorna inte bara ger denna klassiska risotto en djup smak utan också en vacker rödrosa färg. Toppa med färsk timjan och rostade hasselnötter.
RödbetsrisottoTa ketchup till en ny nivå med denna hemmagjorda variant på rostade tomater som ger ketchupen en djup och intensiv smak och bistår med naturlig sötma. Med denna ketchup förhöjs smaken på familjens alla favoriträtter.
Ketchup på rostade tomaterNjut av en färgsprakande och fräsch bulgursallad med rostade grönsaker, stekt halloumi och en uppfriskande vinägrett på färska örter. God och enkel sallad som passar lika bra till middag som till lunch eller på buffébordet.
Bulgursallad med halloumiBjud med smaklökarna på en resa till Kanarieöarna med traditionella, salta läckerheten Kanarisk potatis. Koka potatis i rikligt med salt så att de får en salthinna och servera tillsammans med den pikanta och kryddiga såsen mojo rojo gjord på grillade paprikor.
Kanarisk potatis med mojo rojoMojo rojo är en mustig och kryddig sås med en bas av söta, grillade paprikor som balanseras upp av vinäger och vitlök. Såsen är vanlig i Spanien och passar utmärkt till kött, grönsaker och potatis.
Mojo rojoI en coleslaw på blomkål får den vackra kålen ta en annan plats än vi är vana vid. Resultatet? En superkrispig och krämig coleslaw som funkar som ett fräscht tillbehör till det mesta.
Coleslaw på blomkålDen härliga zucchinin går att använda till mycket! Här får den ta plats i läckra zucchinibollar som friteras gyllene med en krispiga yta och ett saftigt, mjukt inre. Gott som snacks till fördrinken eller på buffébordet och serveras med fördel nyfriterade med en god dippsås.
ZucchinibollarBaka saftiga muffins med en hemlig ingrediens! I dessa fluffiga små bakverk med söta blåbär gömmer sig också zucchini som gör muffinsarna extra saftiga.
Blåbärsmuffins med zucchiniGlöm inte att äta mellanmål! Här har vi recept på goda mellanmål som är enkla att ta med.