Pigg spenatsoppa med ägghalvor

Betyg 3.3 av 5.
55 personer har röstat
4
Pigg spenatsoppa med ägghalvor

Här är en krämig och pigg spenatsoppa med ägghalvor som du tillagar på 30 minuter och som dessutom är en suverän vardagsmiddag. Servera spenatsoppan med nykokta ägghalvor och bröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2011

Pigg spenatsoppa med ägghalvor

Ingredienser

4 portioner
600 g  hackad spenat
4   ägg
1   gul lök
1 msk  olivolja
1   liter grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
8   skivor rostat bröd
2 msk  majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
55 personer har röstat

Kommentarer

Jag tog i några droppar citron också. Tycker att soppan behöver lite syra. Såg att någon använde creme fraiche. Det skall jag prova nästa gång. Kanske lyxa till med lite vitt vin.

Marion

2023-11-29

Låter gott

Gunnar

2023-01-31

Med 2 dl grädde och 2 dl creme fraiche blev det riktigt gott.

Peter

2012-01-26

Testa liknande recept

Spenatsoppa med ägg och bröd
Betyg 4.2 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönans spenatsoppa med ägghalvor
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägg i kopp
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatsoppa med ägg och skinka
Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast med krämig spenat, vitlök och parmesan
Betyg 3.1 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsakssoppa à la minute med ärtröra och toast
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga