Pigg spenatsoppa med ägghalvor
Här är en krämig och pigg spenatsoppa med ägghalvor som du tillagar på 30 minuter och som dessutom är en suverän vardagsmiddag. Servera spenatsoppan med nykokta ägghalvor och bröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2011
Ingredienser
4 portioner
600 g hackad spenat
4 ägg
1 gul lök
1 msk olivolja
1 liter grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
8 skivor rostat bröd
2 msk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tog i några droppar citron också. Tycker att soppan behöver lite syra. Såg att någon använde creme fraiche. Det skall jag prova nästa gång. Kanske lyxa till med lite vitt vin.
Marion
2023-11-29Låter gott
Gunnar
2023-01-31Med 2 dl grädde och 2 dl creme fraiche blev det riktigt gott.
Peter
2012-01-26