Pigg spenatsoppa med ägghalvor

51
3
Pigg spenatsoppa med ägghalvor

Här är en krämig och pigg spenatsoppa med ägghalvor som du tillagar på 30 minuter och som dessutom är en suverän vardagsmiddag. Servera spenatsoppan med nykokta ägghalvor och bröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2011

Pigg spenatsoppa med ägghalvor

Ingredienser

4 portioner
600 g hackad spenat
4 ägg
1 gul lök
1 msk olivolja
1 liter grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
8 skivor rostat bröd
2 msk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar

Gör så här

Tips

Soppan klarar sig bra med bara buljong, men råkar du ha en skvätt grädde hemma hjälper det till att runda av smaken.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Gunnar

2023-01-31

Låter gott

Peter

2012-01-26

Med 2 dl grädde och 2 dl creme fraiche blev det riktigt gott.

Carolin

2011-10-29

Smakade inte så mycket. Skulle behövas kryddas mer. God efterrätt!