Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pigg spenatsoppa med ägghalvor

Här är en krämig och pigg spenatsoppa med ägghalvor som du tillagar på 30 minuter och som dessutom är en suverän vardagsmiddag. Servera spenatsoppan med nykokta ägghalvor och bröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten om den är fryst.
  2. Koka äggen 5–8 minuter beroende på hur pass krämiga du vill ha dem. Häll av och låt stå i kallt vatten. Gör resten under tiden.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk och glansig i oljan ca 2 minuter i en stor kastrull. Tillsätt spenat och buljong. Koka upp och låt småkoka ca 10 minuter. Passa på att skala och skära äggen i halvor. Rosta även bröden.
  4. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Red med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Låt koka ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera spenatsoppan med ägghalvor och rostat bröd.

Tips

Soppan klarar sig bra med bara buljong, men råkar du ha en skvätt grädde hemma hjälper det till att runda av smaken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g hackad spenat
  • 4 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 8 skivor rostat bröd
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan