Banana bread muffin
Bananbröd i muffinsformat! Banana bread muffin är perfekt att baka när du har några övermogna bananer som du vill använda dig av. De saftiga muffinsen med smak av banan, choklad, ingefära och kanel är perfekt som mellanmål eller fika.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020
Ingredienser
12 st
4 mogna bananer (4 bananer motsvarar ca 550 g)
100 g rumsvarmt smör
1/2 dl råsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk salt
100 g mörk choklad
Topping
2 - 3 små bananer
2 msk råsocker
För alla
Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
baka inte de här, fattar inte varför det här receptet har så högt betyg. konsistensen blev varken banankaka eller muffins. kryddningen var också dålig. kommer baka ett normalt banankakerecept och hälla i muffinsformar nästa gång. usch
Olivia
2024-06-18Hej!Kan man använda kakao istället för choklad och hur mycket ska man använda isf? Mvh Mia
Mia
2021-03-17Är vikten på bananerna med eller utan skal? Jag vägde upp 550 g utan skal men det blev 7 eller 8 bananer.
Malin
2021-03-10Hej Malin! Det är vikt med skal. Hoppas att du tyckte om muffinsen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-03-10