UNDER 45 MIN | Enkel

Banana bread muffin

Bananbröd i muffinsformat! Banana bread muffin är perfekt att baka när du har några övermogna bananer som du vill använda dig av. De saftiga muffinsen med smak av banan, choklad, ingefära och kanel är perfekt som mellanmål eller fika.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Mosa bananerna. Vispa smör med socker poröst. Vispa ner de mosade bananerna, ägg, vetemjöl, bakpulver, kanel, ingefära och salt.
  3. Hacka chokladen i små bitar och rör ner den i smeten.
  4. Klicka i smet i 12 stycken muffinsformar (för 12 st).
  5. Topping: Skala och skär de små bananerna i bitar och lägg på. Strö över socker.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 4 mogna bananer (4 bananer motsvarar ca 550 g)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl råsocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g mörk choklad
Topping
  • 2 - 3 små bananer
  • 2 msk råsocker