Frozen yoghurt bars med hallon
Mättande, lite nyttigare och barnsligt goda. Frozen yoghurt bars är enkla att förbereda och perfekta att plocka fram ur frysen när små och stora magar kurrar. Här får de smarriga barsen smak av hallon och banan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
ca 10 bitar
Botten
2 1/2 dl riven kokos
2 1/2 dl havregryn
2 msk kallt vatten
8 färska dadlar
2 msk kokosolja
2 krm salt
Hallontopping
3 dl yoghurt hallon
1 skivad fryst banan
1 förp färska hallon (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi808 KJ / 193 kCal
Fett11 g
Salt0.3 g
Kolhydrater19 g
Protein3 g
Kommentarer
Smakar gott, men yoghurten tar hundra år att tina. Som att äta en isbit. Hur ska detta förvaras? Tanken är ju stt man inte ska äta hela satsen på en timme. Jag använde inte fryst banan. Gick bra ändå.
Lovisa
2024-04-17Hej Lovisa! Ja, det är lite knepigt med yoghurt att det tar så lång tid att bli lite halvmjuk. Men tanken är att den ska förvaras i frysen. Man får ha tålamod bara när man ska äta dom, eller planera noga! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-18Varför behöver bananen vara fryst innan man mixar den?
Andreas
2024-03-23Botten var god och höll ihop bra, men yoghurttäcket blev isigt och inte så krämigt som jag förväntade mig.
Ida
2023-08-22