Pannkakor med banan
Letar du efter recept på tunna pannkakor med banan, mjöl och mjölk? Som passar lika bra till frukost, mellanmål och middag? Då har du hittat rätt! De här urgoda pannkakorna gör du på majsstärkelse, så de är dessutom glutenfria. Servera med kokos, banan och lönnsirap.
Ingredienser
ca 4 pannkakor
2 ägg
1 1/2 msk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 banan
1 dl mjölk eller växtbaserad naturell dryck
2 msk smör
Serveringsförslag
rostade kokosflingor
skivad banan
lönnsirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Första två blev sk-t. Tillsatte mjöl och då höll de ihop.
Hans
2024-06-15Svåra att hålla ihop vid vändning, så max 10-15 cm rekommenderas! Bränns även snabbt så låg värme är tipset. Lite diffust recept när det står ”10 st, ca 4 pannkakor”, men gör man dom mindre så blir det typ 5-7 pannkakor.
Peter
2024-05-02För att pannkakorna ska hålla ihop fick jag tillsätta ½-1 dl mjöl. Vaniljsockret behövs knappt. De är söta ändå tackvare bananen.
Kristina
2024-03-23