Dadlar och mandlar mixas till saftiga morotsbollar och man vill smaka redan när doften av kardemumma och citron sprider sig i köket. Morotsbollarna är perfekta som mellanmål när barnen kommer hem från skolan, eller när du vill ha något gott efter middagen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag hade ingen hel mandel så använde 100 g mandelmjöl istället, siktat för att få bort klumpar. Jag hällde kokande vatten över dadlarna (skurna i småbitar) så att det precis täckte. Mixade med stavmixer när de mjuknat och blandade sedan den tjocka, klibbiga krämen med övriga ingredienser. För lite ”crunch” tillsatte jag även 1 dl hackade pumpakärnor. Rullade bollarna i kakao. 👌
Leena margareta
2022-06-29Bollarna stelnade aldrig utan är fortfarande degigt mjuka i konsistensen ännu efter en vecka i kylskåp.
Rebecca
2021-03-16Försvinnande goda! Jag tillsatte 1 msk kokosolja och förvarade dem i frysen innan jag rullade dem i kakao!
Carin
2021-01-08