Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron

76
11
Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron

Dadlar och mandlar mixas till saftiga morotsbollar och man vill smaka redan när doften av kardemumma och citron sprider sig i köket. Morotsbollarna är perfekta som mellanmål när barnen kommer hem från skolan, eller när du vill ha något gott efter middagen.

Skriv ut
Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron

Ingredienser

ca 20 st
2 dl
finrivna morötter
100 g
hela skalade mandlar (ca 1,5 dl för 20 bollar)
100 g
urkärnade dadlar (ca 12 st för 20 bollar)
1 tsk
malen kardemumma
1/2
citron (rivet skal och några droppar saft )
ca 1 dl
kokosflingor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Näringsberäkningen är per boll.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

76

Kommentarer

Rebecca

2021-03-16

Bollarna stelnade aldrig utan är fortfarande degigt mjuka i konsistensen ännu efter en vecka i kylskåp.

Carin

2021-01-08

Försvinnande goda! Jag tillsatte 1 msk kokosolja och förvarade dem i frysen innan jag rullade dem i kakao!

Kerstin

2020-08-13

Hur länge kan man förvara dessa i kylen? Funkar det att frysa in dem?

Näringsvärde per portion

Energi 248 KJ / 59 kCal
Fett 4 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 5 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept