Gröna rosenknoppar
Följ med på en djupdykning i brysselkålens värld.
Att pickla lök och andra grönsaker som morötter eller olika sorters kål är ett gott sätt att få i sig grönt på. Med en 1-2-3 lag blir det dessutom riktigt enkelt att pickla. Vi berättar hur du gör, hur länge picklade grönsaker håller och bjuder på massa goda recept!
Tips: fler recept att lägga in!
Många frågor och många svar. Vi hjälper dig med grunden i att pickla!
En 1-2-3 lag består av en del ättiksprit, två delar strösocker och tre delar vatten, därav namnet. Att använda sig av en 1-2-3 lag är det vanligaste och enklaste sättet att pickla grönsaker på. Man kokar helt enkelt ihop de olika delarna och häller sedan lagen över de grönsaker man vill pickla.
Japp! Det funkar bra att byta ut ättikspriten mot vitvinsvinäger eller risvinsvinäger.
När du picklat grönsaker håller de i flera månader. Oöppnade burkar kan förvaras i skafferiet medan öppnade burkar med picklade grönsaker ska förvaras i kylen.
Nu är det dags att lägga in! Här har vi samlat enkla och goda recept på picklade grönsaker.
Försköna din huvudrätt med en smak- och färgklick i form av picklade grönsaker. Fänkål, blomkål, morötter, palsternacka och rödlök sveps in i en klassisk 1, 2, 3 lag.
Pickla egen blomkål i en kryddig lag med smak av kummin, fänkålsfrön, lagerblad och vitpeppar. Servera den picklade blomkålen som syrligt tillbehör till middagen. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Sugen på något nytt till dina tacos eller hamburgare? Då är picklad rödlök perfekt. Det enda du behöver är ättika, rödlök och socker. Skiva löken i tunna ringar som du sen lägger i lagen och låter stå över natten. Det är riktigt vackert och smakligt. För lite extra sting kan du addera en gnutta chili i lagen.
Uppdatera din taco med ett nytt tillbehör: picklad mango med jalapeño. Den picklade mangon tillför syra, hetta och sötma till din tacos. Förvara i kylen i en väl rengjord burk och spara resterna till nästa tacokväll.
Man kan pickla de flesta grönsaker! Prova att göra picklad broccoli, ett syrligt och krispigt tillbehör som passar till de flesta maträtter. Broccolin picklas tillsammans med chili som tillför hetta.
Är du på jakt efter en vansinnigt god förrätt? Servera picklad potatis med crème fraiche och regnbågsrom, perfekt till nyår eller en festlig middag när som helst på året. Regnbågsrommen går fint att byta ut mot någon annan typ av rom eller tångkaviar.
Ett väldigt enkelt sätt att förhöja smaken på olika grönsaker och rotfrukter är att låta dem dra i en sötsyrlig ättikslag. Det räcker med knappt en halvtimme för att ge smak. Och lite pickles, här i form av morot, lyfter såväl sallader som burgare och wraps.
Picklad chili är ett gott tillbehör som tillför hetta och syra till allt från guacamole till hamburgare. Här gör vi den snabbpicklad i en lag som kokas av socker, risvinäger, salt och vatten. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
En snabbinlagd gurka kan enkelt varieras med olika smaksättare. Den här picklade gurkan får en spännande asiatiskt twist med gari - inlagd ingefära. Prova gärna gurkan till sushi eller andra asiatiska rätter.
Följ med på en djupdykning i brysselkålens värld.
Nu är sparrisens tid här! Passa på att laga vårens lyxiga primör när den är i säsong.
Här tipsar vi om populära och goda matpajer som passar till fest och buffé med plockmat.
Fredag och vi tipsar om billiga och supergoda recept.
Veva ihop en god salsa, toppa en tostada och festa loss med dessa tex-mex recept!
Här får du tips och recept för att dryga ut middagen om du får besök vid middagsbordet.
Här får du matkunskap om sill plus fem goda sillrecept!
Här bjuder vi på klassiska cocktails och drinkar som passar cocktailpartyt a la 1920-tal.
Vi har listat rätterna som är ett måste för Thanksgiving och bjuder på fakta om högtiden.