Att pickla lök och andra grönsaker som morötter eller olika sorters kål är ett gott sätt att få i sig grönt på. Med en 1-2-3 lag blir det dessutom riktigt enkelt att pickla. Vi berättar hur du gör, hur länge picklade grönsaker håller och bjuder på massa goda recept!
Tips: fler recept att
lägga in!
Många frågor och många svar. Vi hjälper dig med grunden i att pickla!
En 1-2-3 lag består av en del ättiksprit, två delar strösocker och tre delar vatten, därav namnet. Att använda sig av en 1-2-3 lag är det vanligaste och enklaste sättet att pickla grönsaker på. Man kokar helt enkelt ihop de olika delarna och häller sedan lagen över de grönsaker man vill pickla.
Japp! Det funkar bra att byta ut ättikspriten mot vitvinsvinäger eller risvinsvinäger.
När du picklat grönsaker håller de i flera månader. Oöppnade burkar kan förvaras i skafferiet medan öppnade burkar med picklade grönsaker ska förvaras i kylen.
Nu är det dags att lägga in! Här har vi samlat enkla och goda recept på picklade grönsaker.