Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Picklad broccoli

Man kan pickla de flesta grönsaker! Prova att göra picklad broccoli, ett syrligt och krispigt tillbehör som passar till de flesta maträtter. Broccolin picklas tillsammans med chili som tillför hetta.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skär broccolin i små buketter och skiva stammen. Skiva chilin. Lägg broccoli och chili i en glasburk.
  2. Koka upp vatten, strösocker och ättika. Häll den varma lagen över broccolin i burken. Låt svalna och låt gärna stå några timmar i kylen före servering. Perfekt som tillbehör till Köttfärslimpa med rotfruktsstomp.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 4 dl
  • 1 broccoli (à 250 g)
  • 1/2 röd chili
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 176 kJ / 42 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer