Picklade grönsaker

Betyg 3.7 av 5.
40 personer har röstat
7
Picklade grönsaker

Försköna din huvudrätt med en smak- och färgklick i form av picklade grönsaker. Fänkål, blomkål, morötter, palsternacka och rödlök sveps in i en klassisk 1, 2, 3 lag.

Picklade grönsaker

Ingredienser

8 portioner
1 litet blomkålshuvud (ca 500 g)
1 liten fänkål
3 morötter (gärna i olika färger)
1 palsternacka
1 rödlök
4 dl strösocker
6 dl vatten
2 dl ättiksprit 12 %

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Hej. Appropå varningar på nyheterna 1 okt 2023 tror jag, och om man läser på Livsmedelsverkets råd om inläggning och picklade grönsaker, om att det kan utvecklas botulinum toxiner(nervgift) inläggningar som förvaras i rumstemperatur och svalt utrymme. När ungdomar som flyttar hemifrån och vill prova matlagning så tror de att allt som står i recepten, särskilt från en stor matvarukedja, är rätt och riktigt vilket det visat sig att det tyvärr inte är. Sedan nämns det ingenting heller om hur viktigt det är att ordentligt rengöra alla grönsaker, inte bara skölja lite snabbt under kranen. Det är ju på ytan, men även innuti kålhuvud en o broccoli, på grönsakerna som jordbakterierna finns och växer till sig o blir livsfarligt gift. Jag har tittat igenom några av era råd och tips och där behöver det klarläggas och ändras saker. I receptet picklad zuccini med vitlök och dill fattas det att dillen också ska tvättas/sköljas t.ex. och i följande tips så står det: förvara oöppnade burkar mörkt ock svalt, faktum är att det innebär risk att Clostridium botulinum kan börja växa. Kylskåp med 3-4 grader ska det vara enligt Livsmedelsverket och mögel som nämns tror jag överhuvudtaget inte blir på ättikslag. Ni behöver gå igenom alla recepten och framför allt läsa på Livsmedelsverket. Birgitta

Birgitta

2023-10-07

Tack Birgitta för din kommentar! Vi genomför just nu en översyn av de aktuella recepten och artiklar för att säkerställa att tillagning sker på ett säkert sätt. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-10-10

Supergott! Men det heter faktiskt inlagda grönsaker 🥒

Tova

2023-09-12

I början på artikeln om picklat står det att inläggningar håller flera månader? Kan de förvaras i skafferi om oöppnade? Förstår om öppnade burkar har kortare hållbarhet.

Agneta

2021-09-09

Testa liknande recept

Inlagda grönsaker
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad fänkål
Betyg 4.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostburgare med tomatmajo och picklad blomkål
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Sojamarinerad kotlettrad med picklade grönsaker
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönsaksbuljong
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga