Picklade grönsaker

33
4
Picklade grönsaker

Försköna din huvudrätt med en smak- och färgklick i form av picklade grönsaker. Fänkål, blomkål, morötter, palsternacka och rödlök sveps in i en klassisk 1, 2, 3 lag.

Skriv ut
Picklade grönsaker

Ingredienser

8 portioner
1
litet blomkålshuvud (ca 500 g)
1
liten fänkål
3
morötter (gärna i olika färger)
1
palsternacka
1
rödlök
4 dl
strösocker
6 dl
vatten
2 dl
ättiksprit 12 %

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet uppdaterat februari 2021.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Pia

2/21/2021

När ska man sätta på locket?

Ola

10/17/2020

Hej, ange gärna %-halt på ättiksspriten

Redaktionen ICAse

10/19/2020

Hej Ola! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet med %-halten (12%). Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina

Inga-britt

9/28/2020

Hur länge håller sig dessa grönsaker?

Redaktionen ICAse

9/28/2020

Hej Inga-Britt! Det håller minst 1 vecka i kylen om burken som grönsakerna förvaras i är väl rengjord och om man tar med rena redskap. Grönsakerna kan hålla även länre än så, använd gärna sinnen (titta, lukta och smaka) för att avgöra hållbarhet! Hälsningar Elina

Testa liknande recept