Picklade grönsaker

Betyg 3.8 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Picklade grönsaker

Försköna din huvudrätt med en smak- och färgklick i form av picklade grönsaker. Fänkål, blomkål, morötter, palsternacka och rödlök sveps in i en klassisk 1, 2, 3 lag.

Picklade grönsaker

Ingredienser

8 portioner
1 litet blomkålshuvud (ca 500 g)
1 liten fänkål
3 morötter (gärna i olika färger)
1 palsternacka
1 rödlök
4 dl strösocker
6 dl vatten
2 dl ättiksprit 12 %

Gör så här

12:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Hej, på den sida som leder hit står det t.ex att man kan byta ut ättikan, mot vinäger och det kan man väl inte utan dubbla mängden (för att få rätt syrahalt på lagen)?

    Sofia

    Tack Sofia för att du uppmärksammade oss på detta. Nu har vi justerat texten i artikeln. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Hej. Appropå varningar på nyheterna 1 okt 2023 tror jag, och om man läser på Livsmedelsverkets råd om inläggning och picklade grönsaker, om att det kan utvecklas botulinum toxiner(nervgift) inläggningar som förvaras i rumstemperatur och svalt utrymme. När ungdomar som flyttar hemifrån och vill prova matlagning så tror de att allt som står i recepten, särskilt från en stor matvarukedja, är rätt och riktigt vilket det visat sig att det tyvärr inte är. Sedan nämns det ingenting heller om hur viktigt det är att ordentligt rengöra alla grönsaker, inte bara skölja lite snabbt under kranen. Det är ju på ytan, men även innuti kålhuvud en o broccoli, på grönsakerna som jordbakterierna finns och växer till sig o blir livsfarligt gift. Jag har tittat igenom några av era råd och tips och där behöver det klarläggas och ändras saker. I receptet picklad zuccini med vitlök och dill fattas det att dillen också ska tvättas/sköljas t.ex. och i följande tips så står det: förvara oöppnade burkar mörkt ock svalt, faktum är att det innebär risk att Clostridium botulinum kan börja växa. Kylskåp med 3-4 grader ska det vara enligt Livsmedelsverket och mögel som nämns tror jag överhuvudtaget inte blir på ättikslag. Ni behöver gå igenom alla recepten och framför allt läsa på Livsmedelsverket. Birgitta

    Birgitta

    Tack Birgitta för din kommentar! Vi genomför just nu en översyn av de aktuella recepten och artiklar för att säkerställa att tillagning sker på ett säkert sätt. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Supergott! Men det heter faktiskt inlagda grönsaker 🥒

    Tova

  • I början på artikeln om picklat står det att inläggningar håller flera månader? Kan de förvaras i skafferi om oöppnade? Förstår om öppnade burkar har kortare hållbarhet.

    Agneta

  • När ska man sätta på locket?

    Pia

  • Hej, ange gärna %-halt på ättiksspriten

    Ola

    Hej Ola! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet med %-halten (12%). Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hur länge håller sig dessa grönsaker?

    Inga-britt

    Hej Inga-Britt! Det håller minst 1 vecka i kylen om burken som grönsakerna förvaras i är väl rengjord och om man tar med rena redskap. Grönsakerna kan hålla även länre än så, använd gärna sinnen (titta, lukta och smaka) för att avgöra hållbarhet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hur länge bör grönsakerna ligga i lagen?

    Linnéa

    Hej Linnea! Tack för din synpunkt, vi har nu förtydligat receptet. Grönsakerna ska ligga i lagen över natten, men gärna längre. Lycka till! Hälsningar, Terese

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Inlagda grönsaker
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Snabbsyrad blomkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Picklad fänkål
    Betyg 4.9 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad