Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Picklade grönsaker

Försköna din huvudrätt med en smak- och färgklick i form av picklade grönsaker. Fänkål, blomkål, morötter, palsternacka och rödlök sveps in i en spännande lag med fina kryddor som kanel, stjärnanis och ingefära.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär blomkålshuvudet i buketter, fänkålen i skivor, skala och skiva morötterna, palsternacka och rödlök i tunna klyftor.
  2. Koka fänkål, morötter, palsternacka tills de är mjuka i saltat vatten (1 msk salt/liter vatten).
  3. Blanda och koka upp strösocker, vatten, ättikssprit, stjärnanis, kanelstång och färsk skalad ingefära i skivor.
  4. Lägg grönsakerna i den varma lagen. Låt svalna och låt stå svalt över natten, gärna längre. Serveras gärna till kalkon, "Kryddig helgkalkon".

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 liten fänkål
  • 4 små morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 rödlök
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 liten bit färsk skalad ingefära
Lägg till i inköpslistan