Picklade grönsaker

34
5
Picklade grönsaker

Försköna din huvudrätt med en smak- och färgklick i form av picklade grönsaker. Fänkål, blomkål, morötter, palsternacka och rödlök sveps in i en klassisk 1, 2, 3 lag.

Picklade grönsaker

Ingredienser

8 portioner
1 litet blomkålshuvud (ca 500 g)
1 liten fänkål
3 morötter (gärna i olika färger)
1 palsternacka
1 rödlök
4 dl strösocker
6 dl vatten
2 dl ättiksprit 12 %

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet uppdaterat februari 2021.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Agneta

2021-09-09

I början på artikeln om picklat står det att inläggningar håller flera månader? Kan de förvaras i skafferi om oöppnade? Förstår om öppnade burkar har kortare hållbarhet.

Pia

2021-02-21

När ska man sätta på locket?

Ola

2020-10-17

Hej, ange gärna %-halt på ättiksspriten

Redaktionen ICAse

2020-10-19

Hej Ola! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet med %-halten (12%). Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina