Picklade grönsaker

Betyg 3.7 av 5.
38 personer har röstat
5
Picklade grönsaker

Försköna din huvudrätt med en smak- och färgklick i form av picklade grönsaker. Fänkål, blomkål, morötter, palsternacka och rödlök sveps in i en klassisk 1, 2, 3 lag.

Picklade grönsaker

Ingredienser

8 portioner
1   litet blomkålshuvud (ca 500 g)
1   liten fänkål
3   morötter (gärna i olika färger)
1   palsternacka
1   rödlök
4 dl  strösocker
6 dl  vatten
2 dl  ättiksprit 12 %

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet uppdaterat februari 2021.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

I början på artikeln om picklat står det att inläggningar håller flera månader? Kan de förvaras i skafferi om oöppnade? Förstår om öppnade burkar har kortare hållbarhet.

Agneta

2021-09-09

När ska man sätta på locket?

Pia

2021-02-21

Hej, ange gärna %-halt på ättiksspriten

Ola

2020-10-17

Hej Ola! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet med %-halten (12%). Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-10-19

Testa liknande recept

Inlagda grönsaker
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad fänkål
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Syrlig fänkålssallad med pepparrot
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkål med senapsfrön och ramslök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönsaksbuljong
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga