Dags att planera middagen igen? Här kommer ett lass inspiration för dig som letar efter lättlagade gröna tillbehör att lägga på tallriken.
Inga konserveringsmedel
Djupfrysning är ett naturligt sätt att bevara maten och därför behövs inga konserveringsmedel. Det är också det mest skonsamma sättet att förlänga hållbarheten hos grönsaker. Både vad gäller smak, arom, näringsvärde och konsistens.
Alltid färskt hemma
Alla tänker kanske inte på det men fryst är nästan som färskt. Grönsaker och fisk fryses ner mycket kort efter skörd/fångst, när råvarorna är som bäst. I frysdisken är det alltid säsong och därför är det möjligt att njuta av de gröna godsakerna hela året!
Näringsvärdet bevaras
Djupfrysning bevarar grönsakernas vitamin- och mineralinnehåll. Frysning bevarar det goda!
Fryst mat bidrar till att minska matsvinn
Med frysta varor är det enkelt att ta tillvara all mat i förpackningen. Genom att plocka fram precis den mängd du behöver och låta resten ligga kvar i frysen blir det inget spill. Fryst mat är klimatsmart!
Bekvämt
Med mat i frysen kan du alltid unna dig nyskördade grönsaker och snabbt och enkelt laga vardagsmat som är både god och nyttig.