Picklad blomkål

4
0
Picklad blomkål

Pickla egen blomkål i en kryddig lag med smak av kummin, fänkålsfrön, lagerblad och vitpeppar. Servera den picklade blomkålen som syrligt tillbehör till middagen. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Picklad blomkål

Ingredienser

8 portioner
1
blomkål (à ca 500 g)

Lag

5 dl
vatten
1 dl
ättiksprit (12%)
3/4 dl
strösocker
1/2 msk
hel kummin
1/2 msk
fänkålsfrön
2
lagerblad
6
vitpepparkorn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Se till att använda en väl rengjord burk och rena redskap så håller den picklade blomkålen 1-2 veckor i kylskåpet.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Testa liknande recept