Picklad blomkål
Pickla egen blomkål i en kryddig lag med smak av kummin, fänkålsfrön, lagerblad och vitpeppar. Servera den picklade blomkålen som syrligt tillbehör till middagen. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
Ingredienser
8 portioner
1 blomkål (à ca 500 g)
Lag
5 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
3/4 dl strösocker
1/2 msk hel kummin
1/2 msk fänkålsfrön
2 lagerblad
6 vitpepparkorn
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag följer receptet och lägger blomkålsbuketterna som fyller en 1 liter glasburk, häller på lagen - och som "bara" täcker glasburkens innehåll till drygt hälften. Ska jag laga dubbel mängd lag, dvs. drygt 1 liter, eller "sjunker" blomkålsbuketterna ihop över tiden så de alla blir syrade?
Lars-göran
2023-07-13Hej Lars-Göran! Lagen ska täcka blomkålen så koka gärna en ny lag eller prova skär blomkålen i mindre bitar om det hjälper. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-07-14Förvirrande, picklade grönsaker skall hålla i flera månader oöppnad men här står det 1-2 veckor, vilket är det igentligen?
Britt-louise
2021-08-24