Picklad blomkål

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
1
Picklad blomkål

Pickla egen blomkål i en kryddig lag med smak av kummin, fänkålsfrön, lagerblad och vitpeppar. Servera den picklade blomkålen som syrligt tillbehör till middagen. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Picklad blomkål

Ingredienser

8 portioner
1   blomkål (à ca 500 g)

Lag

5 dl  vatten
1 dl  ättiksprit (12%)
3/4 dl  strösocker
1/2 msk  hel kummin
1/2 msk  fänkålsfrön
2   lagerblad
6   vitpepparkorn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Se till att använda en väl rengjord burk och rena redskap så håller den picklade blomkålen 1-2 veckor i kylskåpet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Förvirrande, picklade grönsaker skall hålla i flera månader oöppnad men här står det 1-2 veckor, vilket är det igentligen?

Britt-louise

2021-08-24

Testa liknande recept

Stekt falukorv med rotmos och picklad blomkål
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Blomkålssoppa med lax
Betyg 2.9 av 5.
148 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Surkål - syrad vitkål
Betyg 4.2 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kummingravad lax
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga