Picklad blomkål

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
2
Picklad blomkål

Pickla egen blomkål i en kryddig lag med smak av kummin, fänkålsfrön, lagerblad och vitpeppar. Servera den picklade blomkålen som syrligt tillbehör till middagen. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Picklad blomkål

Ingredienser

8 portioner
1 blomkål (à ca 500 g)

Lag

5 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
3/4 dl strösocker
1/2 msk hel kummin
1/2 msk fänkålsfrön
2 lagerblad
6 vitpepparkorn

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Jag följer receptet och lägger blomkålsbuketterna som fyller en 1 liter glasburk, häller på lagen - och som "bara" täcker glasburkens innehåll till drygt hälften. Ska jag laga dubbel mängd lag, dvs. drygt 1 liter, eller "sjunker" blomkålsbuketterna ihop över tiden så de alla blir syrade?

Lars-göran

2023-07-13

Hej Lars-Göran! Lagen ska täcka blomkålen så koka gärna en ny lag eller prova skär blomkålen i mindre bitar om det hjälper. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-07-14

Förvirrande, picklade grönsaker skall hålla i flera månader oöppnad men här står det 1-2 veckor, vilket är det igentligen?

Britt-louise

2021-08-24

Testa liknande recept

Stekt falukorv med rotmos och picklad blomkål
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Blomkålssoppa med lax
Betyg 2.9 av 5.
148 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig ost- och olivblandning
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kummingravad lax
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surkål - syrad vitkål
Betyg 4.3 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga