ÖVER 60 MIN | Enkel

Picklad blomkål

Pickla egen blomkål i en kryddig lag med smak av kummin, fänkålsfrön, lagerblad och vitpeppar. Servera den picklade blomkålen som syrligt tillbehör till middagen. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Ansa och dela blomkålen i mindre buketter. Lägg i en väl rengjord glasburk med lock.
  2. Lag: Koka upp alla ingredienser till lagen och låt svalna något. Häll sedan över blomkålen, sätt på lock och låt svalna. Förvara i kylskåp.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Se till att använda en väl rengjord burk och rena redskap så håller den picklade blomkålen 1-2 veckor i kylskåpet.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 blomkål (à ca 500 g)
Lag
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 msk hel kummin
  • 1/2 msk fänkålsfrön
  • 2 lagerblad
  • 6 vitpepparkorn