UNDER 30 MIN | Enkel

Picklad lök

En sked picklad lök lyfter vilken burgare som helst till nya höjder. Här blandar vi två sorters lökar, silverlök och rödlök, som får gosa i en sötsyrlig ättikslag. Den picklade löken passar även perfekt till pyttipanna, i sallader eller som tillbehör till det mesta.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rödlök och silverlök i tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin. Bred ut lökskivorna på ett fat.
  2. Strö över strösocker och ringla över äppelcidervinäger. Låt marinera ca 15 minuter. Lägg över i en burk.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna den picklade löken till Pulled pork-sliders!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 silverlök
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl äppelcidervinäger

Näringsvärde
Per portion

Energi 126 kJ / 30 kCal