Picklad lök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Picklad lök

En sked picklad lök lyfter vilken burgare som helst till nya höjder. Här blandar vi två sorters lökar, silverlök och rödlök, som får gosa i en sötsyrlig ättikslag. Den picklade löken passar även perfekt till pyttipanna, i sallader eller som tillbehör till det mesta.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rödlök och silverlök i tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin. Bred ut lökskivorna på ett fat.
  2. Strö över strösocker och ringla över äppelcidervinäger. Låt marinera ca 15 minuter. Lägg över i en burk.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna den picklade löken till Pulled pork-sliders!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 silverlök
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl äppelcidervinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 126 kJ / 30 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept