Snabbpicklad chili

Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
1
Snabbpicklad chili

Picklad chili är ett gott tillbehör som tillför hetta och syra till allt från guacamole till hamburgare. Här gör vi den snabbpicklad i en lag som kokas av socker, risvinäger, salt och vatten. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022

Snabbpicklad chili

Ingredienser

ca 4 dl
1 dl  strösocker
5 msk  vitvin- eller risvinäger
1 tsk  salt
2 dl  vatten
8   färska chilifrukter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Välj gärna en blandning av olika chili, t ex jalapeño och spansk chilipeppar. I en väl rengjord burk med lock håller chilin 3-4 veckor i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Kan man frysa in? Blev lite mer än jag hinner med att äta upp

Karl

2021-12-26

Hej Karl! Vi rekommenderar inte att frysa in picklad chili men i en väl rengjord burk med lock håller den 3-4 veckor i kylen. Hoppas att du gillade receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-12-27

Näringsvärde per portion

Energi413 KJ / 99 kCal
Fett0.1 g
Salt2 g
Kolhydrater23 g
Protein0.4 g

Testa liknande recept

Picklade chilifrukter
Betyg 4.2 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbpicklade grönsaker
Betyg 3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sweet kimchi på rödkål
Betyg 3 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemlagad pickles
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chiligurka
Betyg 4.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd chili
Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat
Under 15 min att tillaga