Snabbpicklad chili
Picklad chili är ett gott tillbehör som tillför hetta och syra till allt från guacamole till hamburgare. Här gör vi den snabbpicklad i en lag som kokas av socker, risvinäger, salt och vatten. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022
Ingredienser
ca 4 dl
1 dl strösocker
5 msk vitvin- eller risvinäger
1 tsk salt
2 dl vatten
8 färska chilifrukter
Gör så här
Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi413 KJ / 99 kCal
Fett0.1 g
Salt2 g
Kolhydrater23 g
Protein0.4 g
Kommentarer
Jag lägger till en knivsudd natriumbensoat,och vi äter de fortfarande från förra sommaren,förvarad i kylskåpet
Maria
2024-07-24Jag saknar det gamla receptet som fanns här. Det fanns på länken https://www.ica.se/recept/inlagd-chili-566588/ som nu omdirigeras hit.
Camilla
2024-01-17Hej Camilla! Hoppas att du ändå gillar det nya receptet. Vi var tyvärr tvungna att plocka bort det gamla för vi upptäckte att fanns risk för bakterietillväxt. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-01-22Kan man frysa in? Blev lite mer än jag hinner med att äta upp
Karl
2021-12-26Hej Karl! Vi rekommenderar inte att frysa in picklad chili men i en väl rengjord burk med lock håller den 3-4 veckor i kylen. Hoppas att du gillade receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-12-27