ÖVER 60 MIN | Enkel

Snabbpicklad chili

Picklad chili är ett gott tillbehör som tillför hetta och syra till allt från guacamole till hamburgare. Här gör vi den snabbpicklad i en lag som kokas av socker, risvinäger, salt och vatten. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Koka upp socker, vinäger, salt och vatten i en kastrull. Låt svalna något.
  2. Skär chilin i tunna skivor och lägg ned i lagen. Låt svalna helt och ställ in i kylskåpet.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Tips

Välj gärna en blandning av olika chili, t ex jalapeño och spansk chilipeppar. I en väl rengjord burk med lock håller chilin 3-4 veckor i kylen.

Ingredienser

Portioner: ca 4 dl
  • 1 dl strösocker
  • 5 msk risvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 8 färska chilifrukter

Näringsvärde
Per portion

Energi 413 kJ / 99 kCal