Snabbpicklad chili

2
1
Snabbpicklad chili

Picklad chili är ett gott tillbehör som tillför hetta och syra till allt från guacamole till hamburgare. Här gör vi den snabbpicklad i en lag som kokas av socker, risvinäger, salt och vatten. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022

Snabbpicklad chili

Ingredienser

ca 4 dl
1 dl strösocker
5 msk vitvin- eller risvinäger
1 tsk salt
2 dl vatten
8 färska chilifrukter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Välj gärna en blandning av olika chili, t ex jalapeño och spansk chilipeppar. I en väl rengjord burk med lock håller chilin 3-4 veckor i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Karl

2021-12-26

Kan man frysa in? Blev lite mer än jag hinner med att äta upp

Redaktionen ICAse

2021-12-27

Hej Karl! Vi rekommenderar inte att frysa in picklad chili men i en väl rengjord burk med lock håller den 3-4 veckor i kylen. Hoppas att du gillade receptet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 413 KJ / 99 kCal
Fett 0.1 g
Salt 2 g
Kolhydrater 23 g
Protein 0.4 g
Läs mer om näringsvärden