Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Ingefärspicklad gurka

En snabbinlagd gurka kan enkelt varieras med olika smaksättare. Den här picklade gurkan får en spännande asiatiskt twist med gari - inlagd ingefära. Prova gärna gurkan till sushi eller andra asiatiska rätter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ättika, socker, vatten och salt tills sockret löst sig.
  2. Ansa och skär gurkan i ca 1/2 cm skivor. Blanda gurkskivor med gari och lagen från gari tillsammans med ättikslagen.
  3. Ansa och skär salladslöken i tunna, sneda skivor.
  4. Blanda i gräslök i gurkan precis innan servering. Servera gärna till asiatiska rätter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 gurka
  • 1 burk gari (inlagd ingefära, à 95 g)
  • 4 salladslökar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer