Snabbpicklad morot

Betyg 3.6 av 5.
90 personer har röstat
3
Snabbpicklad morot

Ett väldigt enkelt sätt att förhöja smaken på olika grönsaker och rotfrukter är att låta dem dra i en sötsyrlig ättikslag. Det räcker med knappt en halvtimme för att ge smak. Och lite pickles, här i form av morot, lyfter såväl sallader som burgare och wraps.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Snabbpicklad morot

Ingredienser

ca 3 dl
1 1/2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1/2 dl strösocker
250 g morötter

Gör så här

Näringsberäkningen är per sats.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
90 personer har röstat

Kommentarer

Funkar mycket bra till att även snabbpickla rödlök och squash, säkert för andra grönsaker också.

Edvin

2023-10-02

Fick göra dubbelt med lag till angivnen mängd morötter

Jennie

2023-02-28

Hur länge kan man spara detta i kylen?

Jennifer

2020-07-05

Hej Jennifer! Med bra råvaror, god hygien, ren burk och om lagen täcker morötterna så håller de säkerligen minst 1 månad i kylen. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-07-06

Hej Jennifer! Med bra råvaror, god hygien, ren burk och om lagen täcker morötterna så håller de säkerligen minst 1 månad i kylen. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-07-06

Näringsvärde per dl

Energi1192 KJ / 285 kCal
Fett0.6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater64 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Chilipicklade grönsaker
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklad sill
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julsill
Betyg 2.4 av 5.
266 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk sill på ostronskivling
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade grönsaker
Betyg 3.7 av 5.
40 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kanel- och stjärnanissill
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga