Snabbpicklad morot
Ett väldigt enkelt sätt att förhöja smaken på olika grönsaker och rotfrukter är att låta dem dra i en sötsyrlig ättikslag. Det räcker med knappt en halvtimme för att ge smak. Och lite pickles, här i form av morot, lyfter såväl sallader som burgare och wraps.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
ca 3 dl
1 1/2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1/2 dl strösocker
250 g morötter
Gör så här
Näringsberäkningen är per sats.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi1192 KJ / 285 kCal
Fett0.6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater64 g
Protein2 g
Kommentarer
Funkar mycket bra till att även snabbpickla rödlök och squash, säkert för andra grönsaker också.
Edvin
2023-10-02Fick göra dubbelt med lag till angivnen mängd morötter
Jennie
2023-02-28Hur länge kan man spara detta i kylen?
Jennifer
2020-07-05Hej Jennifer! Med bra råvaror, god hygien, ren burk och om lagen täcker morötterna så håller de säkerligen minst 1 månad i kylen. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-06Hej Jennifer! Med bra råvaror, god hygien, ren burk och om lagen täcker morötterna så håller de säkerligen minst 1 månad i kylen. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-06