Snabbpicklad morot

75
1
Snabbpicklad morot

Ett väldigt enkelt sätt att förhöja smaken på olika grönsaker och rotfrukter är att låta dem dra i en sötsyrlig ättikslag. Det räcker med knappt en halvtimme för att ge smak. Och lite pickles, här i form av morot, lyfter såväl sallader som burgare och wraps.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Snabbpicklad morot

Ingredienser

ca 3 dl
1 1/2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1/2 dl strösocker
250 g morötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per sats.

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentar

Jennifer

2020-07-05

Hur länge kan man spara detta i kylen?

Redaktionen ICAse

2020-07-06

Hej Jennifer! Med bra råvaror, god hygien, ren burk och om lagen täcker morötterna så håller de säkerligen minst 1 månad i kylen. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker. Hälsningar Ulrika

Redaktionen ICAse

2020-07-06

Hej Jennifer! Med bra råvaror, god hygien, ren burk och om lagen täcker morötterna så håller de säkerligen minst 1 månad i kylen. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1192 KJ / 285 kCal
Fett 0.6 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 64 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept