Bild laddas
Trend!

Focaccia art

Har du sett trenden där man dekorerar focacciabröd eller focaccia bread art som det också kallas. Här visar vi hur du gör focaccia-konst. Det är enklare än vad du tror!
Tips: recept på focaccia!

Så gör du focaccia art

Man kan tro att det är supersvårt att göra focaccia art men det är faktiskt plättlätt. Du utgår från ett vanligt recept på focaccia och sedan dekorerar du med det du tycker är fint och som passar att lägga på brödet. Innan du börjar dekorera så följ de här enkla tipsen så kommer du att skapa det tjusigaste brödet.

  1. 1. Jäsning

    Brödet fortsätter att jäsa när man tar fram brödet så du måste vara rätt snabb. Brödet kan stå framme under dekorering i upp till 30 min, sedan kan brödet bli överjäst.

  2. 2. Ha en målbild

    Ha gärna en målbild i huvudet innan du börjar dekorera eller skissa ett förslag med råvarorna på bordet. Om du har understimulerade småknoddar (barn) hemma kan du bjuda in dem i skapandet. Kan gå hursomhelst...

  3. 3. Hur mycket som får plats

    Tänk på att en plåt på 20x30 inte är så stort som man tror vilket gör att man får inte plats med så mycket som man kanske skulle vilja.

  4. 4. Snåla inte med oljan!

    Här har du ett lysande tillfälle att brassa på med olja. Det är ju så gott med en fluffig och oljig focaccia!

  5. 5. Peta fast pyntet

    Tryck till dekorationen lite lätt på brödet och gärna så att dekorationen får lite olja på sig.

Perfekt recept att utgå från 

Ett perfekt recept att utgå från i din Focaccia Art är detta recept på Focaccia med rosmarin. Här hittar du även alla våra focacciarecept!

Focaccia med rosmarin

270
14
Bjud på Italiens egna bröd med detta recept på focaccia med aromatisk rosmarin. Låt din deg jäsa en stund i formen före du gräddar brödet i ugn toppat med salt och olivolja. Skär upp din focaccia och servera det direkt.
Focaccia med rosmarin

Mer inspiration:

Tips & goda fyllningar

Tips för de godaste bullarna

Här hittar du tips på hur du lyckas med bullbaket och ett gäng goda fyllningar till bullarna.
Bild laddas
Sött och salt!

Nyttigt julbak

Här hittar du tips på smarriga julbak som även är hälsosamma och gör gott för din hälsa!
Bild laddas
Matskola

Surdegsgrund

Här visar vi, med video och steg för steg, hur du gör egen surdeg på råg från grunden.
Bild laddas
Uppgradera korven

En perfekt korv med bröd

Hur gillar du din korv med bröd? Se tips på tillbehör, bröd och toppings bland annat.
Bild laddas
Matskola

Baka glutenfria frallor

I vår matskola lär du dig baka goda glutenfria frallor och hur du lyckas med glutenfritt.
Bild laddas
Grilltips!

Grilla miljövänligt, enkelt!

Visst kan du grilla mer miljövänligt – det gäller bara att göra medvetna val.
Bild laddas
Julproffs!

Vika lussekatter

Vår älskade saffransbulle går att variera i det oändliga. Här visar vi hur du snurrar och viker några av de mest klassiska formerna som lussekatt, julgalt och julbock . Låt mjöldammet yra!
Bild laddas
Klimatsmart

Baka med rester av juicing

Ta vara på resterna från juicningen och stoppa dem i bröddegen. Inget svinn, vinn-vinn!
Bild laddas
Bullfest!

Våra bästa recept på kanelbullar

Vad sägs om att testa något nytt som kanelbullekladdkaka eller kanelbullar i långpanna?
Bild laddas