Påsk hos Lis Mejeri
Buffé firar påsk hos Lis Mejeri utanför Falkenberg med modern påskmat.
Nu ska vi fira påsk! Duka upp till en härlig påskbuffé med goda recept som hör påsken till – allt från sill, ägghalvor och snaps till lax, lamm och mumsiga påskdesserter.
Tips: Här hittar du fler smarriga påskrecept
Vi har samlat recept som hör hemma på påskbuffén, från fördrinken till desserten och allt däremellan.
Skåla in middagen med en syrlig och uppfriskande drink! Denna gin fizz smaksätts med den italienska citronlikören Limoncello och toppas med bubblig fruktsoda.
Bellini är en klassisk proseccodrink som passar lika bra till helgens brunch som till fördrink. Persikospuré blandas med mousserande vin till en söt och bubblig cocktail.
Får det lov att vara en gurkrulle fylld med färskost, gräslök och lax? Ett ljuvligt och fräscht snack till fördrinken eller på buffébordet – i en perfekt munsbit.
Västerbottensost, majonnäs, dill och dijonsenap är några av ingredienserna som kommer att göra den här varianten till din nya favoritsill. Servera med kokt potatis eller placera sillen på ett knaprigt knäckebröd och njut!
Klassiska smaker bjuds i detta vackra sillfat, som matjessill, färsk potatis och kokta ägg. Crème fraichen, med smak av både färsk pepparrot och citron, matchar sedan fint in i sältan från matjessillen.
Denna ljuvligt goda dipp vill du inte missa! Varmrökt lax som varvas med krämig färskost, smakrik lagrad ost, rödlök och pepparrot och garneras med örter passar lika bra till fördrinken och minglet som till påsk, midsommar eller jul.
Dessa ägghalvor med räkor passar perfekt till både julbord, påsk och midsommar. Dessutom är det hur enkla som helst att göra: toppa bara kokta ägghalvor med pepparrotskräm, räkor och dill.
Snaps hör högtiderna till, varför inte göra egen dillsnaps? Det är enkelt att smaksätta egen snaps, här kryddar vi med frisk dill. Servera nubben väl kyld till midsommar, kräftskiva, påsk eller jul.
Bjud på en vårig sallad med primörerna sparris och rädisor, salta sardeller och krämiga ägg. Servera salladen tillsammans med valnötter och en len dressing med smak av basilika och citron.
En enkel men imponerande rätt får du till genom att baka lax tillsammans med spenat och pesto i ett skal av frasig smördeg. Perfekt till middagsbjudning eller varför inte till påskbordet!
Ta vara på vårens nässlor och laga nässelsoppa. Citron och fänkål sätter smak på den lättlagade soppan. Perfekt som förrätt, eller huvudrätt tillsammans med ett gott bröd. Med ett pocherat ägg i känns soppan extra lyxig!
Servera laxsida i ugn med ett krispigt täcke av panko smaksatt med vitlök, kapris, oliver, nötter och persilja. Vacker och god lax perfekt att servera på buffé-bordet till påsk.
En gurksallad med rotselleri, hemmagjord majonnäs, örter och riven gravad äggula fungerar utmärkt som en annorlunda och smakrik sallad till middagen, eller kanske som tillbehör på påskbordet? Äggen tar lite tid att förbereda men är väl värd väntan.
Porchetta är en italiensk maträtt som vanligtvis görs på fläskkött som rullas ihop med en smakrik fyllning. Här har vi gjort variant på lamm fylld med en kryddblandning av vitlök, fänkål, timjan och rosmarin. Servera lammet med örtsky och pestoslungad potatis.
Det här saftiga brytbrödet är buffébordets absoluta höjdpunkt! Hembakat bröd med parmesan och smör smaksatt med salvia och vitlök i en formation av små frallor utmärkta att delas av många.
Klassiska mandelmusslor serveras oftast till påsk eller jul, men de spröda kakorna passar fint året om. Mandelmusslor är mördegskakor med smak av mandel som bakas i veckade formar. Kakorna toppas med lättvispad grädde och valfri sylt, till exempel hjortronsylt, jordgubbssylt eller hallonsylt.
En ljuvligt somrig och sötsyrlig dessert som passar perfekt till allt från vårfest till studentbuffé eller midsommarfirande! Pavlovas i portionsstorlek med smak av sesam toppas med en syrlig kräm av crème fraiche, hackad mango och passionsfrukt.
Kladdkaka är en klassisk favorit som aldrig slår fel. Denna saftiga och krämiga citronkladdkaka med frisk och syrlig smak är det perfekta fikat eller avslutning på middagen. Pudra kakan med florsocker och servera med lättvispad grädde.
Baka en god kokosdessert och bred vaniljglass och grädde på en botten som smakar kokostopp. Toppa kakan med passionsfrukt och rostad kokos. Mild vanilj och syrlig passionsfrukt är en oslagbar smakkombo!
Buffé firar påsk hos Lis Mejeri utanför Falkenberg med modern påskmat.
Vi listar några favoritbowls - från laxbowl till grekisk bowl med risoni och halloumi.