Påsk hos Lis Mejeri
Klassiskt möter nytt
Buffé firar påsk hos Lis Mejeri utanför Falkenberg med modern påskmat.
Glad påsk
Nu ska vi fira påsk! Duka upp till en härlig påskbuffé med goda smaker som hör påsken till – allt från sill, ägghalvor och paj till lax, lamm och mumsiga påskdesserter.
Tips: Här hittar du fler smarriga påskrecept
Duka upp en härlig buffé i påsk. Här hittar du recepten som får det att vattnas i munnen. Allt från påskig sallad till paj, lamm och drinkar. Smaklig spis!
Den här matiga påsksalladen med sparris, matvete och varmrökt lax blir snabbt en ny favorit. Vänds först runt med en syrlig citrondressing och serveras sen med smakrik pestodressing, så gott!
En matig tomat- och mozzarellapaj som toppas med prosciutto, pinjenötter och burratine vid servering. Äggstanningen smaksätts med tomatpesto, vilket verkligen är pricken över i.
En riktigt krämig och god potatissallad med burratine, zucchini, tomater och oliver. Passar fint till exempelvis lamm och lax.
En enkel men imponerande rätt får du till genom att baka lax tillsammans med spenat och pesto i ett skal av frasig smördeg. Perfekt till middagsbjudning eller varför inte till påskbordet!
Porchetta är en italiensk maträtt som vanligtvis görs på fläskkött som rullas ihop med en smakrik fyllning. Här har vi gjort variant på lamm fylld med en kryddblandning av vitlök, fänkål, timjan och rosmarin. Servera lammet med örtsky och pestoslungad potatis.
Får det lov att vara en gurkrulle fylld med färskost, gräslök och lax? Ett ljuvligt och fräscht snack till fördrinken eller på buffébordet – i en perfekt munsbit.
Västerbottensost, majonnäs, dill och dijonsenap är några av ingredienserna som kommer att göra den här varianten till din nya favoritsill. Servera med kokt potatis eller placera sillen på ett knaprigt knäckebröd och njut!
Klassiska smaker bjuds i detta vackra sillfat, som matjessill, färsk potatis och kokta ägg. Crème fraichen, med smak av både färsk pepparrot och citron, matchar sedan fint in i sältan från matjessillen.
Denna ljuvligt goda dipp vill du inte missa! Varmrökt lax som varvas med krämig färskost, smakrik lagrad ost, rödlök och pepparrot och garneras med örter passar lika bra till fördrinken och minglet som till påsk, midsommar eller jul.
Dessa ägghalvor med räkor passar perfekt till både julbord, påsk och midsommar. Dessutom är det hur enkla som helst att göra: toppa bara kokta ägghalvor med pepparrotskräm, räkor och dill.
Bjud på en vårig sallad med primörerna sparris och rädisor, salta sardeller och krämiga ägg. Servera salladen tillsammans med valnötter och en len dressing med smak av basilika och citron.
Ta vara på vårens nässlor och laga nässelsoppa. Citron och fänkål sätter smak på den lättlagade soppan. Perfekt som förrätt, eller huvudrätt tillsammans med ett gott bröd. Med ett pocherat ägg i känns soppan extra lyxig!
Servera laxsida i ugn med ett krispigt täcke av panko smaksatt med vitlök, kapris, oliver, nötter och persilja. Vacker och god lax perfekt att servera på buffé-bordet till påsk.
En gurksallad med rotselleri, hemmagjord majonnäs, örter och riven gravad äggula fungerar utmärkt som en annorlunda och smakrik sallad till middagen, eller kanske som tillbehör på påskbordet? Äggen tar lite tid att förbereda men är väl värd väntan.
Det här saftiga brytbrödet är buffébordets absoluta höjdpunkt! Hembakat bröd med parmesan och smör smaksatt med salvia och vitlök i en formation av små frallor utmärkta att delas av många.
Klassiska mandelmusslor serveras oftast till påsk eller jul, men de spröda kakorna passar fint året om. Mandelmusslor är mördegskakor med smak av mandel som bakas i veckade formar. Kakorna toppas med lättvispad grädde och valfri sylt, till exempel hjortronsylt, jordgubbssylt eller hallonsylt.
En ljuvligt somrig och sötsyrlig dessert som passar perfekt till allt från vårfest till studentbuffé eller midsommarfirande! Pavlovas i portionsstorlek med smak av sesam toppas med en syrlig kräm av crème fraiche, hackad mango och passionsfrukt.
Kladdkaka är en klassisk favorit som aldrig slår fel. Denna saftiga och krämiga citronkladdkaka med frisk och syrlig smak är det perfekta fikat eller avslutning på middagen. Pudra kakan med florsocker och servera med lättvispad grädde.
Baka en god kokosdessert och bred vaniljglass och grädde på en botten som smakar kokostopp. Toppa kakan med passionsfrukt och rostad kokos. Mild vanilj och syrlig passionsfrukt är en oslagbar smakkombo!
Skåla in middagen med en syrlig och uppfriskande drink! Denna gin fizz smaksätts med den italienska citronlikören Limoncello och toppas med bubblig fruktsoda.
Bellini är en klassisk proseccodrink som passar lika bra till helgens brunch som till fördrink. Persikospuré blandas med mousserande vin till en söt och bubblig cocktail.
Du vet väl att det finns en extra magsäck för påskefterrätten? Hur mätt du än må vara, kommer denna påskdessert få din mage att kurra. En stor, påskig chokladpavlova med en härlig fräschör tack vare lemoncurd och exotisk frukt som mango och passionsfrukt. Kakan toppas med härlig mynta som både livar upp med färg och smak!
Vackert gul och försvinnande god är mangomoussen som du enkelt gör med frysta mangotärningar och mangodryck. Några timmar i kylen och efterrätten är klar att servera, gärna med lite mynta och limeskal på toppen.
Gör en citrontiramisu med limoncello! Tiramisu betyder pigga upp mig på italienska vilket är en utmärkt beskrivning på denna variant med fräsch och uppiggande smak av citron.
Vill du känna dig som att du är med i en gammal klassisk film så ska du göra en French 75 cocktail. En klassisk gindrink med champagne, sockerlag och citron.
Ett enkelt drinkrecept på whiskey sour. Den utsökta och sötsyrliga drinken blandar du av bourbon whiskey, färskpressad citron, sockerlag och äggvita som skakas och serveras med is. Garnera drinken med citronskal.
Skåla in middagen med en syrlig och uppfriskande drink! Denna gin fizz smaksätts med den italienska citronlikören Limoncello och toppas med bubblig fruktsoda.
Klassiskt möter nytt
Buffé firar påsk hos Lis Mejeri utanför Falkenberg med modern påskmat.
Vår i en skål
Vi listar några favoritbowls - från laxbowl till grekisk bowl med risoni och halloumi.
Kaka på kaka
Vi har samlat recepten på de godaste fikahybriderna.
Festligt
Goda och frasiga langos med olika toppings – både sött och salt.