Krispig laxsida med oliver och kapris
Servera laxsida i ugn med ett krispigt täcke av panko smaksatt med vitlök, kapris, oliver, nötter och persilja. Vacker och god lax perfekt att servera på buffé-bordet till påsk.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
6 portioner
1 hel laxsida (à ca 1 kg)
2 msk dijonsenap
2 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 riven vitlöksklyfta
3 msk kapris
10 hackade gröna oliver
3 msk pinjenötter
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl olivolja
1 citron
salt
svartpeppar
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan denna rätt även serveras kall?
Petra
2022-06-06Hej Petra! Den går bra att servera kall men den är godast som ljummen eller varm. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-16Superlätt och god till mina bridge damer
Cecilia
2022-04-23Gjorde sparrissalladen m basilikadressingen till och även en potatissallad m färskpotatis, ruccola, soltorkade tomater i olja, parmesan samt vinägrett. Så himla gott!
Eva
2022-04-15