Krispig laxsida med oliver och kapris

Betyg 4.6 av 5.
30 personer har röstat
10
Krispig laxsida med oliver och kapris

Servera laxsida i ugn med ett krispigt täcke av panko smaksatt med vitlök, kapris, oliver, nötter och persilja. Vacker och god lax perfekt att servera på buffé-bordet till påsk.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Krispig laxsida med oliver och kapris

Ingredienser

6 portioner
1   hel laxsida (à ca 1 kg)
2 msk  dijonsenap
2 1/2 dl  panko (asiatiskt ströbröd)
1   riven vitlöksklyfta
3 msk  kapris
10   hackade gröna oliver
3 msk  pinjenötter
1/2 dl  hackad persilja
1/2 dl  olivolja
1   citron
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god laxrätt !! Den här kommer jag att göra flera gånger

Anna

2024-04-01

Kan denna rätt även serveras kall?

Petra

2022-06-06

Hej Petra! Den går bra att servera kall men den är godast som ljummen eller varm. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-06-16

Superlätt och god till mina bridge damer

Cecilia

2022-04-23

Testa liknande recept

Grillad paprika med ricottaost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och olivpasta med salchichón
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanflarn med pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pinjenötter med lavendel
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pinjenötsflarn med oliver i vanilj
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga