Har du också svårt att bestämma dig när det kommer till fika? Varför välja! Fikahybriderna är trendigare än någonsin och perfekt när du vill ha det bästa av två världar. Vad sägs om kanelbullesnittar, morotsrulltårta eller kladdkakecookies?
Tips: Vill du ha fler fikahybrider? Baka goda varianter på kanelbullen
Baka en banankaka som är inspirerad av tiramisu! Här får den klassiska, saftiga kakan med banan, smak av tiramisuns kaffe och amaretto och toppas med en len frosting på mascarpone.
Blondie är som en ljus brownie som här kombinerats med äppelpajens klassiska komponenter; smuldeg, äpple, kanel och kardemumma. Resultatet blir en seg och god kaka med saftiga äpplen och ett knaprigt täcke av smuldeg som avnjuts bäst med vaniljsås.
Med färdig kladdkaka kan du enkelt göra dessa delikata små kladdkakebollar som är försvinnande goda. Rulla bara bollar av kladdkaka, låt stelna i frysen och doppa sedan i smält, mörk choklad. Strö över salt, nötter, sesamfrön eller valfri topping!
I det här receptet har vi kombinerat de två fikafavoriterna mazarin och hallongrotta till en mazarinhallongrotta där en deg med smak av mandelmassa och vanilj får sällskap av söt hallonsylt.
Kärleksmums i form av en rulltårta är det bästa av två världar. Saftig chokladkaka med lager av smörig chokladfyllning som toppas med den klassiska kaffefrostingen och riven kokos. Kan det bli bättre?!
Morotskaka är gott i alla dess former och varianter! Här har vi gjort en morotskakasnitt där söta småkakor med morot och de klassiska kryddorna kardemumma och kanel får sällskap av den självklara färskostfrostingen.
Vad får du om du korsar en baklava med en croissant? En ljuvlig liten bakelse av frasig smördeg med en smörig och söt nötfyllning! Toppad med pistagenötter är denna enkla och goda munsbit en ny favorit på fikabordet.
Den klassiska kanelbullen har fått konkurrens! Saftigt kladdig, vacker att titta på och med en perfekt avvägd smak av kanel och kardemumma kniper den här kladdkakan en självklar plats på fikabordet. Gör kanelbullemönstret genom att hälla garneringen i en spritspåse för att sedan ringla över kakan.
Prova morotsrulltårta – som en klassisk morotskaka men i form av en rulltårta! Lika fin som ljuvligt god, med tunna lager av saftig morotskaka varvade med frisk frosting med färskost.
Vad får du om du korsar en kanelbulle med en kolasnitt? Jo, kanelbullesnittar! Segheten och de karamelliga tonerna från en kolasnitt men med smak av kanelbullens goda kryddor – det bästa av två världar helt enkelt!
Älskar du också kladdkaka? Är du ute efter världens godaste chokladkakor? Då måste du prova dessa ljuvliga mjuka och enkla kladdkakecookies – chokladkakor med en seg och kladdig mitt. Toppa med flingsalt, det blir gott tillsammans med den mörka chokladen.
Är inte crème brûlée den ultimata efterrätten så säg! Prova en variant på den populära desserten i pajform och låt den krämiga fyllningen med smak av vanilj ta plats på en pajbotten. Avsluta på klassiskt vis med att bränna av socker på toppen för en gyllene och knäckig yta.
Smarrigare pannacottapaj med vit choklad än denna hittar du inte. Pannacottapajen passar bra till efterrätt på nyår men du kan naturligtvis servera den hela året. Toppa pajen med pannacotta med fräscha hallon och gärna mynta.
Om du slår ihop de populära desserterna tiramisu och affogato får du tiraffogato – en dessert som består av mascarponekräm med amaretto, savoiardikex och vaniljglass som toppas med starkt kaffe. Enkel, elegant och oemotståndligt god.
Buffé firar påsk hos Lis Mejeri utanför Falkenberg med modern påskmat.
Vi listar några favoritbowls - från laxbowl till grekisk bowl med risoni och halloumi.