En enkel men imponerande rätt får du till genom att baka lax tillsammans med spenat och pesto i ett skal av frasig smördeg. Perfekt till middagsbjudning eller varför inte till påskbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg, pesto och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria alternativ av smördeg och pesto. Byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och lättlagat.
Christina
2023-04-13Mycket god och vacker. Lättlagad. Fördel med fyrkantig smördeg. Vik in kortsidorna innan man flätar.
Ann-christin
2023-04-12God rätt! Personligen lyckades jag inte få till rätten lika estetisk fin som på bilden. Min variant såg mer ut som en ”pizza-fisk”rätt eftersom den smördeg jag köpte var rund i sin form.
Sylwia
2023-04-09