Smördegsinbakad lax med pesto och spenat
En enkel men imponerande rätt får du till genom att baka lax tillsammans med spenat och pesto i ett skal av frasig smördeg. Perfekt till middagsbjudning eller varför inte till påskbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
4 portioner
400 g fryst tinad bladspenat
1 riven vitlöksklyfta
1 msk olja
1 msk finrivet citronskal
salt
svartpeppar
500 g laxfilé utan skinn
1/2 tsk salt
1 förp kyld smördeg (à ca 250 g)
1/2 dl basilikapesto
1 uppvispat ägg
Sås
2 dl crème fraiche eller gräddfil
2 dl färska basilikablad (2 dl motsvarar ca 1 kruka)
Serveringsförslag
citronklyftor
sallad
potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi3409 KJ / 815 kCal
Fett64 g
Salt2 g
Kolhydrater25 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott men såsen blev lite för rinnig
Kirsi
2023-10-11Otroligt god och imponerar på gästerna. Jag tänker laga den en dag i förväg nästa gång. Vilken temperatur bör jag värma den på? Ska jag kanske inte grädda den helt klar? Tacksam för råd.
Ingrid
2023-07-24Gott och lättlagat.
Christina
2023-04-13