Matjessill med citron- och pepparrotscrème och ägg

3
0
Matjessill med citron- och pepparrotscrème och ägg

Klassiska smaker bjuds i detta vackra sillfat, som matjessill, färsk potatis och kokta ägg. Crème fraichen, med smak av både färsk pepparrot och citron, matchar sedan fint in i sältan från matjessillen.

Matjessill med citron- och pepparrotscrème och ägg

Ingredienser

8 bufféportioner
400 g små potatisar (gärna färskpotatis)
4 ägg
skalet av 1 citron
2 msk färsk riven pepparrot
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
1 förp hela matjessillfiléer (à 570 g)
8 rädisor

Till garnering

färsk riven pepparrot
1 kruka dill

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1139 KJ / 272 kCal
Fett 20 g
Salt 3 g
Kolhydrater 13 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden