Sellerisallad med gravad äggula

En gurksallad med rotselleri, hemmagjord majonnäs, örter och riven gravad äggula fungerar utmärkt som en annorlunda och smakrik sallad till middagen, eller kanske som tillbehör på påskbordet? Äggen tar lite tid att förbereda men är väl värd väntan.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Ingredienser
4 portioner
Gravade äggulor
2 äggulor
1 dl strösocker
1 dl salt
Sallad
1 äggula
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
1 dl neutral rapsolja
salt
svartpeppar
1/2 gurka
200 g rotselleri
3 stjälkar stjälkselleri
2 msk hackad färsk persilja
2 msk hackad färsk dill
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Passa på att göra fler gravade äggulor: gott att riva över pasta, sallad och risotto.
Gravade äggulor håller i en lufttät burk upp till en månad i kylen.
Gravade äggulor håller i en lufttät burk upp till en månad i kylen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1116 KJ / 266 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g
Kommentarer
Jättegod sallad till påsk!
Helen
2022-04-12Ge inte ut dessa piss recept till folk!
Christina
2021-03-30Hej Christina! Har du lagat detta? Blev den ingen bra? Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-04-01