Sellerisallad med gravad äggula

Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
2
Sellerisallad med gravad äggula

En gurksallad med rotselleri, hemmagjord majonnäs, örter och riven gravad äggula fungerar utmärkt som en annorlunda och smakrik sallad till middagen, eller kanske som tillbehör på påskbordet? Äggen tar lite tid att förbereda men är väl värd väntan.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Sellerisallad med gravad äggula

Ingredienser

4 portioner

Gravade äggulor

2   äggulor
1 dl  strösocker
1 dl  salt

Sallad

1   äggula
1 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  dijonsenap
1 dl  neutral rapsolja
salt
svartpeppar
1/2   gurka
200 g  rotselleri
3   stjälkar stjälkselleri
2 msk  hackad färsk persilja
2 msk  hackad färsk dill

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Passa på att göra fler gravade äggulor: gott att riva över pasta, sallad och risotto.
Gravade äggulor håller i en lufttät burk upp till en månad i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod sallad till påsk!

Helen

2022-04-12

Ge inte ut dessa piss recept till folk!

Christina

2021-03-30

Hej Christina! Har du lagat detta? Blev den ingen bra? Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-04-01

Näringsvärde per portion

Energi1116 KJ / 266 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönsaker med sardelldipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Honungsglaserad stjälkselleri
Betyg 4.2 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gravade äggulor
Betyg 4.2 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Panerad rotselleri med gröna bönor och hollandaise
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krispig sallad med kålrabbi och päron
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga