Sellerisallad med gravad äggula

11
2
Sellerisallad med gravad äggula

En gurksallad med rotselleri, hemmagjord majonnäs, örter och riven gravad äggula fungerar utmärkt som en annorlunda och smakrik sallad till middagen, eller kanske som tillbehör på påskbordet? Äggen tar lite tid att förbereda men är väl värd väntan.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Sellerisallad med gravad äggula

Ingredienser

4 portioner

Gravade äggulor

2 äggulor
1 dl strösocker
1 dl salt

Sallad

1 äggula
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
1 dl neutral rapsolja
salt
svartpeppar
1/2 gurka
200 g rotselleri
3 stjälkar stjälkselleri
2 msk hackad färsk persilja
2 msk hackad färsk dill

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Passa på att göra fler gravade äggulor: gott att riva över pasta, sallad och risotto.
Gravade äggulor håller i en lufttät burk upp till en månad i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Helen

2022-04-12

Jättegod sallad till påsk!

Christina

2021-03-30

Ge inte ut dessa piss recept till folk!

Redaktionen ICAse

2021-04-01

Hej Christina! Har du lagat detta? Blev den ingen bra? Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1116 KJ / 266 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 5 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden