Sellerisallad med gravad äggula
En gurksallad med rotselleri, hemmagjord majonnäs, örter och riven gravad äggula fungerar utmärkt som en annorlunda och smakrik sallad till middagen, eller kanske som tillbehör på påskbordet? Äggen tar lite tid att förbereda men är väl värd väntan.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
4 portioner
Gravade äggulor
2 äggulor
1 dl strösocker
1 dl salt
Sallad
1 äggula
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
1 dl neutral rapsolja
salt
svartpeppar
1/2 gurka
200 g rotselleri
3 stjälkar stjälkselleri
2 msk hackad färsk persilja
2 msk hackad färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1116 KJ / 266 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g
Kommentarer
Är äggulorna råa när man börjar på steg 1 eller ska man börja med kokta ägg? Med steg 1 menar jag "Gravade äggulor: Blanda socker och salt i en burk, ta ut....".
Nanna marie
2024-06-17Hejsan! Äggulorna ska vara råa, så lägg ner dom riktigt försiktigt. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-18Jättegod sallad till påsk!
Helen
2022-04-12Ge inte ut dessa piss recept till folk!
Christina
2021-03-30Hej Christina! Har du lagat detta? Blev den ingen bra? Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-04-01