Krogen Lis Mejeri utanför Falkenberg står bakom recepten för påsken 2023 – på menyn står klassiska rätter med en twist. Duka upp årets påskbord med allt från sill och ägghalvor till lammstek och grytbröd.
Tips: Fler goda recept till
påskfirandet
Hej Johan och Rina, vad är Lis Mejeri?
Det är vår hemmakrog som vi öppnar upp några gånger per månad, med jämna och ojämna mellanrum. Vi bjuder på en personlig och unik upplevelse, där allt från 5-rättersmenyn till musiken är väl genomtänkt för kvällen. En matupplevelse med betoning på upplevelse!
Och inspirationen till maten?
Den startar ofta med ett minne, ibland från någon häftig stjärnkrog men desto oftare från något som serverades i skolmatsalen för länge sedan. Vi vill göra maträtten till en upplevelse: hur vi presenterar den, vad vi kallar den, vad vi spelar för musik till eller annat runtomkring som lockar fram ett leende.
Berätta om era påskrecept!
När det kommer till högtidsmat förknippas den lätt med tradition och igenkänning snarare än förnyelse och innovation – samma gamla rätter lagas på samma gamla sätt. Vi vill förnya och tänka nytt; klassiker – utan krusiduller men med en twist. Vi har plockat bort allt som inte behövs, men behållit de goda smakerna!