UNDER 30 MIN | Enkel

Ägghalvor med räkor och pepparrotskräm

Dessa ägghalvor med räkor passar perfekt till både julbord, påsk och midsommar. Dessutom är det hur enkla som helst att göra: toppa bara kokta ägghalvor med pepparrotskräm, räkor och dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 10–12 minuter och spola kallt. Skala och halvera äggen.
  2. Vispa crème fraichen fast, tänk på att den blir rinnig först och sedan fast. Vänd ner pepparrotsvispen och smaka av med salt och peppar.
  3. Till servering: Toppa ägghalvorna med pepparrotskrämen, räkor och dill.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pepparrotsvispen.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfrit ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk pepparrotsvisp
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • ca 16 skalade räkor
  • färsk dill