Vi har samlat de godaste recepten på langos – frasiga potatisbröd från Ungern som är en riktig festivalfavorit! Laga langos och servera med olika toppings, allt från skagenröra och vitlöksolja till stekt banan med glass.
Tips: Sugen på mer brödbak? Fler recept hittar du här
Langos är en ungersk rätt som är utmärkt att bjuda sina vänner på om man vill imponera. De friterade bröden som vi gör med potatis är oerhört goda med gräddfil, rödlök och ljuvlig stenbitsrom.
LangosLangos är en festlig maträtt som passar för alla tillfällen, och det är svårt att inte älska den krispiga, mjuka delikatessen. Här serveras de nyfriterade langosen med hemmagjord skagenröra.
Langos med skagenröraLangos är en typ av fluffigt, friterat bröd med potatis som har sitt ursprung i Ungern. På traditionellt ungerskt vis serveras här de krispiga bröden med vitlöksolja, riven ost, gräddfil och gräslök.
Ungersk langos med vitlöksolja, gräddfil och ostSveriges festivalfavorit nummer ett är utan tvekan langos. Prova att toppa dina langos med färskost, krämig avokado, het jalapeño och syrlig lime för en härlig måltid.
Langos med avokado, fetaost och jalapeñoNu behöver du inte gå på festivaler för att få underbara, friterade langos! Med detta recept kan du själv göra langosbröd hemma i köket som du sedan toppar med salt stenbitsrom, vitlökssås och krispig rödlök. Supergott och mättande!
Langos med vitlökssåsKombinationen av varmt och kallt, krispigt och mjukt är perfekt i en härlig dessert. Denna söta version av langos med stekt banan, lönnsirap och vaniljglass är en läcker och enkel efterrätt som kommer att imponera på dina gäster!
Langos med stekt banan och glassBuffé firar påsk hos Lis Mejeri utanför Falkenberg med modern påskmat.
Vi listar några favoritbowls - från laxbowl till grekisk bowl med risoni och halloumi.