Bild laddas
Festligt

Våra godaste langos med topping

Vi har samlat de godaste recepten på langos – frasiga potatisbröd från Ungern som är en riktig festivalfavorit! Laga langos och servera med olika toppings, allt från skagenröra och vitlöksolja till stekt banan med glass.
Tips: Sugen på mer brödbak? Fler recept hittar du här

Ljuvliga hemmagjorda langos

 • Langos

  237
  38
  Langos är en ungersk rätt som är utmärkt att bjuda sina vänner på om man vill imponera. De friterade potatisbröden är oerhört goda med gräddfil, rödlök och ljuvlig stenbitsrom.
  Langos
 • Langos med skagenröra

  1
  0
  Langos är en festlig maträtt som passar för alla tillfällen, och det är svårt att inte älska den krispiga, mjuka delikatessen. Här serveras de nyfriterade langosen med hemmagjord skagenröra.
  Langos med skagenröra
 • Ungersk langos med vitlöksolja, gräddfil och ost

  5
  0
  Langos är en typ av fluffigt, friterat bröd med potatis som har sitt ursprung i Ungern. På traditionellt ungerskt vis serveras här de krispiga bröden med vitlöksolja, riven ost, gräddfil och gräslök.
  Ungersk langos med vitlöksolja, gräddfil och ost
 • Langos med avokado, fetaost och jalapeño

  6
  1
  Sveriges festivalfavorit nummer ett är utan tvekan langos. Prova att toppa dina langos med färskost, krämig avokado, het jalapeño och syrlig lime för en härlig måltid.
  Langos med avokado, fetaost och jalapeño
 • Langos med vitlökssås

  115
  18
  Nu behöver du inte gå på festivaler för att få underbara, friterade langos! Med detta recept kan du själv göra langosbröd hemma i köket som du sedan toppar med salt stenbitsrom, vitlökssås och krispig rödlök. Supergott och mättande!
  Langos med vitlökssås
 • Langos med stekt banan och glass

  2
  1
  Kombinationen av varmt och kallt, krispigt och mjukt är perfekt i en härlig dessert. Denna söta version av langos med stekt banan, lönnsirap och vaniljglass är en läcker och enkel efterrätt som kommer att imponera på dina gäster!
  Langos med stekt banan och glass
Tips vid fritering
 • Håll koll på temperaturen på frityroljan med hjälp av en termometer. Överstiger den 185 °C – ta av kastrullen från plattan en stund så att den får svalna något.
 • Prova att lägga ner en liten bit ljust bröd, när brödet blir gyllene är oljan lagom varm.
 • Häll aldrig olja i avloppet. När du vill slänga frityroljan: låt den svalna, häll i en förslutningsbar förpackning av papper eller plast och lämna till din återvinningscentral eller släng med hushållssoporna.
 • Frityroljan går att återanvända genom att låta den svalna och sedan sila ren.
Glad påsk

De bästa recepten till påsk!

Fira in våren med en påskbuffé som heter duga.
Bild laddas
Kaka på kaka

Slå ihop två goda bakverk till ett!

Vi har samlat recepten på de godaste fikahybriderna.
Bild laddas
Klassiskt möter nytt

Påsk hos Lis Mejeri

Buffé firar påsk hos Lis Mejeri utanför Falkenberg med modern påskmat.
Bild laddas