Påskdessert - chokladpavlova med lemon curdgrädde

Du vet väl att det finns en extra magsäck för påskefterrätten? Hur mätt du än må vara, kommer denna påskdessert få din mage att kurra. En stor, påskig chokladpavlova med en härlig fräschör tack vare lemoncurd och exotisk frukt som mango och passionsfrukt. Kakan toppas med härlig mynta som både livar upp med färg och smak!

Ingredienser
8 portioner
Chokladpavlova
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 msk kakao
Lemocurdgrädde
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl lemon curd
Till servering
500 g fryst mango
3 passionsfrukter
1 kruka mynta
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1387 KJ / 332 kCal
Fett14 g
Salt0 g
Kolhydrater46 g
Protein3.3 g
Kommentarer
Enkelt och mycket gott
Anna
2023-04-13Enkelt
Anna
2023-04-13Mycket uppskattad dessert. Jag brukar göra portionsbitar istället för en stor så att alla får varsin. Lätt att variera toppingen då med, om någon inte gillar originalet. Seg och god maräng.
Jenny
2022-12-30