Pannkakor med ljummen hallonkompott och kvarg

20
1
Pannkakor med ljummen hallonkompott och kvarg

Lite nyttigare pannkakor med riven morot i smeten. Egen bärkompott och kvarg i stället för grädde och sylt är också sunda val. Än mer inbjudande blir de nygräddade pannkakorna med citronmeliss på toppen.

Skriv ut
Pannkakor med ljummen hallonkompott och kvarg

Ingredienser

4 portioner

Hallonkompott

1/2 dl
vatten
1 msk
socker
250 g
frysta hallon

Pannkakor

1
morot
2
ägg
2 1/2 dl
vetemjöl
2 krm
salt
6 dl
mjölk
2 msk
smör till stekning

Till servering

2 dl
kvarg (10%)
4
kvistar citronmeliss

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri fin mjölmix alternativt köpa glutenfriapannkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Maja

2021-04-21

En kan ju också lära barn att inte se grönsaker som något osmakligt och därmed inte behöva "gömma" dom i "god" mat.

Näringsvärde per portion

Energi 1745 KJ / 418 kCal
Fett 17 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept