Pannkakor med ljummen hallonkompott och kvarg

23
1
Pannkakor med ljummen hallonkompott och kvarg

Lite nyttigare pannkakor med riven morot i smeten. Egen bärkompott och kvarg i stället för grädde och sylt är också sunda val. Än mer inbjudande blir de nygräddade pannkakorna med citronmeliss på toppen.

Pannkakor med ljummen hallonkompott och kvarg

Ingredienser

4 portioner

Hallonkompott

1/2 dl vatten
1 msk socker
250 g frysta hallon

Pannkakor

1 morot
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 krm salt
6 dl mjölk
2 msk smör till stekning

Till servering

2 dl kvarg (10%)
4 kvistar citronmeliss

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri fin mjölmix alternativt köpa glutenfriapannkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentar

Maja

2021-04-21

En kan ju också lära barn att inte se grönsaker som något osmakligt och därmed inte behöva "gömma" dom i "god" mat.

Näringsvärde per portion

Energi 1745 KJ / 418 kCal
Fett 17 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden