Pannkakor med ljummen hallonkompott och kvarg
Lite nyttigare pannkakor med riven morot i smeten. Egen bärkompott och kvarg i stället för grädde och sylt är också sunda val. Än mer inbjudande blir de nygräddade pannkakorna med citronmeliss på toppen.
Ingredienser
4 portioner
Hallonkompott
1/2 dl vatten
1 msk socker
250 g frysta hallon
Pannkakor
1 morot
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 krm salt
6 dl mjölk
2 msk smör till stekning
Till servering
2 dl kvarg (10%)
4 kvistar citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1745 KJ / 418 kCal
Fett17 g
Salt1.1 g
Kolhydrater43 g
Protein20 g
Kommentar
En kan ju också lära barn att inte se grönsaker som något osmakligt och därmed inte behöva "gömma" dom i "god" mat.
Maja
2021-04-21