Bild laddas
5 nyttiga middagar

Laga hela middagen i ugnen

Vi älskar att laga hela middagen i ugnen! Här får du fem smarriga och nyttiga middagsrecept som sköter sig själva i en och samma form medan du får tid över till annat.

 1. 1. Allt i en form - Tomatbulgur med fetaost och koriander

  15
  1

  Att laga maten i ugnen i en och samma form är enkelt, nyttigt och gott. Bulgurgratängen som också innehåller paprika, rödlök och goda pastasåser kompletteras med sojabönor. Fetaost och ägg gör ger gratängen det där lilla extra goda.

  Allt i en form - Tomatbulgur med fetaost och koriander
 2. 2. Allt i en form - Gnocchigratäng med halloumi och salvia

  48
  11

  Enklaste och smidigaste gratängen med gnocchi har vi här! En god och ljuvligt salviadoftande gnocchigratäng där allt görs i samma ugnsform. Gratängen innehåller även zucchini och bönor som kryddas med chili samt toppas med halloumi och tomater.

  Allt i en form - Gnocchigratäng med halloumi och salvia
 3. 3. Allt i en form - persiljebakad lax med blomkålsris

  25
  6

  En smarrig laxmåltid som blir klar på 25 minuter i ugnen, ja tack! Laxen har sällskap i formen av purjolök, blomkålsris och krämig sås från kokosmjölk. Toppa med gröna ärtor och pumpafrön så är middagen redo att serveras.

  Allt i en form - persiljebakad lax med blomkålsris
 4. 4. Allt i en form - Tikka masala kyckling med ris

  23
  8

  Smidigt och enkelt lagar du denna goda tikka masala kyckling, där allt görs i ugnen i en och samma form! Ris, lök, tomater och kronärtskockor lagas i ugnen i ca 25 minuter tillsammans med kycklingen. Serveras gärna med yoghurt och mynta.

  Allt i en form - Tikka masala kyckling med ris
 5. 5. Allt i en form - Pastagratäng med ricotta och tomat

  11
  5

  Enklare än så här blir det inte att laga en krämig pastagratäng. Pastan har sällskap av morötter, goda pastasåser och på toppen läggs haricots vertes, svarta bönor och krämig ricotta. Att laga allt i en form ger dig tid till annat och samtidigt en urgod pastarätt.

  Allt i en form - Pastagratäng med ricotta och tomat