UNDER 15 MIN | Enkel

Rågpannkaka med blåbär och hasselnötter

Mixa rågflingor i pannkakssmeten så får du en riktigt god och mättande pannkaka som passar till såväl frukost, lunch eller mellanmål. Blåbär och hackade knapriga hasselnötter passar utmärkt till.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa mjölk, ägg, rågflingor och salt till en slät smet med en stavmixer.
  2. Hetta upp en stekpanna (ca 24 cm i diamter, för 6 st) med smör.
  3. Häll i 3/4 dl smet. Strö över ca 1 msk blåbär på varje pannkaka och stek på medelvärme. När ytan stelnat är det dags att vända pannkakan. Stek ytterligare någon minut.
  4. Till servering: Toppa pannkakorna med yoghurt, blåbär och hackade hasselnötter. Rulla gärna ihop till en rulle.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 6 st
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl rågflingor
  • 1 krm salt
  • 1/2 msk smör
  • 1 1/2 dl blåbär
Till servering
  • turkisk yoghurt
  • blåbär
  • hackade hasselnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 1289 kJ / 311 kCal