Rågpannkaka med blåbär och hasselnötter
Mixa rågflingor i pannkakssmeten så får du en riktigt god och mättande pannkaka som passar till såväl frukost, lunch eller mellanmål. Blåbär och hackade knapriga hasselnötter passar utmärkt till.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
6 st
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl rågflingor
1 krm salt
1/2 msk smör
1 1/2 dl blåbär
Till servering
turkisk yoghurt
blåbär
hackade hasselnötter
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och yoghurt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1289 KJ / 311 kCal
Fett24 g
Salt0.38 g
Kolhydrater14 g
Protein9 g
Kommentarer
Smakade för mycket råggröt
Ida
2021-02-25jag brukar ibland då jag gör pannkakor använda glutenfri mjölmix istället för vanligt mjöl. detta funkar hur bra som helst:)
Silvia
2017-09-18Hej! Man ska inte behöva tillsätta något. Men dessa är lite mer svårstekta än vanliga pannkakor. Se till att smeten verkligen stelnat i pannan innan man vänder. Och se till att rågflingorna verkligen blir finmixade. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-08-30