Rågpannkaka med blåbär och hasselnötter

23
4
Rågpannkaka med blåbär och hasselnötter

Mixa rågflingor i pannkakssmeten så får du en riktigt god och mättande pannkaka som passar till såväl frukost, lunch eller mellanmål. Blåbär och hackade knapriga hasselnötter passar utmärkt till.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Rågpannkaka med blåbär och hasselnötter

Ingredienser

6 st
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl rågflingor
1 krm salt
1/2 msk smör
1 1/2 dl blåbär

Till servering

turkisk yoghurt
blåbär
hackade hasselnötter

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och yoghurt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Ida

2021-02-25

Smakade för mycket råggröt

Silvia

2017-09-18

jag brukar ibland då jag gör pannkakor använda glutenfri mjölmix istället för vanligt mjöl. detta funkar hur bra som helst:)

Redaktionen

2017-08-30

Hej! Man ska inte behöva tillsätta något. Men dessa är lite mer svårstekta än vanliga pannkakor. Se till att smeten verkligen stelnat i pannan innan man vänder. Och se till att rågflingorna verkligen blir finmixade. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1289 KJ / 311 kCal
Fett 24 g
Salt 0.38 g
Kolhydrater 14 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden