Rågpannkaka med blåbär och hasselnötter

Mixa rågflingor i pannkakssmeten så får du en riktigt god och mättande pannkaka som passar till såväl frukost, lunch eller mellanmål. Blåbär och hackade knapriga hasselnötter passar utmärkt till.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Ingredienser
6 st
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl rågflingor
1 krm salt
1/2 msk smör
1 1/2 dl blåbär
Till servering
turkisk yoghurt
blåbär
hackade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1289 KJ / 311 kCal
Fett24 g
Salt0.38 g
Kolhydrater14 g
Protein9 g
Kommentarer
Supergoda och mättande pannkakor! Jag mixade rågflingorna till ett fint mjöl innan jag tillsatte resten av ingredienserna. Tillsatte ½dl rågsikt för att de skulle hålla ihop bättre vid stekning (+ lite extra mjölk), fungerade utmärkt. Lät smeten stå 10 minuter för att svälla innan jag började steka. Kommer definitivt göra dem igen🥞
Linnea
2025-02-27Svårstekta, håller inte ihop. Svårt att rulla ihop då./Lena
Lena
2024-09-22Väldigt svårt att steka
Sofie
2024-08-02