Kikärtspannkaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kikärtspannkaka

Kikärter kan man ha i det mesta och de gör sig extra bra i pannkakor. Pannkakorna blir mer mättande och får en saltare och matigare smak. Toppa med söta körsbärstomater, basilika och krämig fetaost.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och skölj kikärtorna.
  2. Mixa ihop mjölk, ägg och kikärter till en slät smet med stavmixer.
  3. Vispa ner mjölet och saltet.
  4. Hetta upp en stekpanna (ca 20 cm i diameter, för ca 8 st) med 1/2 msk smör. Häll i 3/4 dl smet och stek på medelvärme. När ytan stelnat är det dags att vända pannkakan. Stek ytterligare någon minut.
  5. Topping: Halvera tomaterna och blanda med basilikan, fetaosten och olivoljan. Toppa pannkakorna med tomat- och fetaoströran. Garnera med rostade solrosfrön.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och fetaost.

Ingredienser

Portioner: ca 8 st
  • 1 burk kokta kikärter (à 400 g)
  • 4 dl mjölk (3%)
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 5 msk smör
Topping
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl finhackad basilika
  • 150 g smulad fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rostade solrosfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1412 kJ / 337 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept