Kikärtspannkaka
Kikärter kan man ha i det mesta och de gör sig extra bra i pannkakor. Pannkakorna blir mer mättande och får en saltare och matigare smak. Toppa med söta körsbärstomater, basilika och krämig fetaost.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
ca 8 st
1 burk kokta kikärtor (à 400 g)
4 dl mjölk (3%)
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 krm salt
4 - 5 msk smör
Topping
250 g körsbärstomater
1 dl finhackad basilika
150 g smulad fetaost
2 msk olivolja
2 msk rostade solrosfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1412 KJ / 337 kCal
Fett21 g
Salt1.37 g
Kolhydrater23 g
Protein13 g
Kommentarer
Detta blev gott och mättande. Men det var lite svårt att göra riktigt tunna pannkakor eftersom smeten blev så fluffig. Så nästa gång gör jag plättar istället. Åt med tomat- och fetaoströra. Men tycker att de skulle funka fint även med söta tillbehör. Lite vanilj i smeten skulle bli gott.
Matilda
2024-12-08Mättande pannkakor som vi både kunde ha sylt och salta tillbehör på.
Malin
2024-08-07Brukar göra pannkakor med vita bönor men ville testa dessa att variera lite med. De blev supergoda och till och med uppskattade av 2-åringen. Hade i rapsolja i smeten och bytte ut lite mjöl till grahamsmjöl vilket funkade super. Tillsatte också lite fryst basilika direkt i smeten vilket gjorde att det hände lite mer med smaken. Dessa kommer vi göra till lunch fler gånger!
Anna
2021-06-21