Kikärtspannkaka
Kikärter kan man ha i det mesta och de gör sig extra bra i pannkakor. Pannkakorna blir mer mättande och får en saltare och matigare smak. Toppa med söta körsbärstomater, basilika och krämig fetaost.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
ca 8 st
1 burk kokta kikärtor (à 400 g)
4 dl mjölk (3%)
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 krm salt
4 - 5 msk smör
Topping
250 g körsbärstomater
1 dl finhackad basilika
150 g smulad fetaost
2 msk olivolja
2 msk rostade solrosfrön
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och fetaost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1412 KJ / 337 kCal
Fett21 g
Salt1.37 g
Kolhydrater23 g
Protein13 g
Kommentarer
Mättande pannkakor som vi både kunde ha sylt och salta tillbehör på.
Malin
2024-08-07Brukar göra pannkakor med vita bönor men ville testa dessa att variera lite med. De blev supergoda och till och med uppskattade av 2-åringen. Hade i rapsolja i smeten och bytte ut lite mjöl till grahamsmjöl vilket funkade super. Tillsatte också lite fryst basilika direkt i smeten vilket gjorde att det hände lite mer med smaken. Dessa kommer vi göra till lunch fler gånger!
Anna
2021-06-21Funkade inte alls för mig, föll bara sönder
Daniela
2021-01-14