Kikärtspannkaka

22
6
Kikärtspannkaka

Kikärter kan man ha i det mesta och de gör sig extra bra i pannkakor. Pannkakorna blir mer mättande och får en saltare och matigare smak. Toppa med söta körsbärstomater, basilika och krämig fetaost.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Kikärtspannkaka

Ingredienser

ca 8 st
1 burk kokta kikärtor (à 400 g)
4 dl mjölk (3%)
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 krm salt
4 - 5 msk smör

Topping

250 g körsbärstomater
1 dl finhackad basilika
150 g smulad fetaost
2 msk olivolja
2 msk rostade solrosfrön

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och fetaost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Anna

2021-06-21

Brukar göra pannkakor med vita bönor men ville testa dessa att variera lite med. De blev supergoda och till och med uppskattade av 2-åringen. Hade i rapsolja i smeten och bytte ut lite mjöl till grahamsmjöl vilket funkade super. Tillsatte också lite fryst basilika direkt i smeten vilket gjorde att det hände lite mer med smaken. Dessa kommer vi göra till lunch fler gånger!

Daniela

2021-01-14

Funkade inte alls för mig, föll bara sönder

Anna-maria

2020-05-28

Häll inte av kikärtsspadet! 1 dl kikärtsspad ersätter 3-4 ägg! Brukar använda det om ägg saknas.

Redaktionen ICAse

2020-05-28

Hej Anna-Maria! Tack för att du delar med dig av ditt toppentips! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1412 KJ / 337 kCal
Fett 21 g
Salt 1.37 g
Kolhydrater 23 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden