Kikärtspannkaka

20
5
Kikärtspannkaka

Kikärter kan man ha i det mesta och de gör sig extra bra i pannkakor. Pannkakorna blir mer mättande och får en saltare och matigare smak. Toppa med söta körsbärstomater, basilika och krämig fetaost.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Kikärtspannkaka

Ingredienser

ca 8 st
1
burk kokta kikärtor (à 400 g)
4 dl
mjölk (3%)
2
ägg
2 dl
vetemjöl
2 krm
salt
4 - 5 msk
smör

Topping

250 g
körsbärstomater
1 dl
finhackad basilika
150 g
smulad fetaost
2 msk
olivolja
2 msk
rostade solrosfrön

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och fetaost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Daniela

2021-01-14

Funkade inte alls för mig, föll bara sönder

Anna-maria

2020-05-28

Häll inte av kikärtsspadet! 1 dl kikärtsspad ersätter 3-4 ägg! Brukar använda det om ägg saknas.

Redaktionen ICAse

2020-05-28

Hej Anna-Maria! Tack för att du delar med dig av ditt toppentips! Hälsningar Elina

Anna

2019-11-16

Forts. på kommentar: ... matiga tillbehör som stuvning/röror, men inte bra som efterrättspannkakor med sylt.

Näringsvärde per portion

Energi 1412 KJ / 337 kCal
Fett 21 g
Salt 1.37 g
Kolhydrater 23 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept