Veganska bananpannkakor
Bananpannkakor är enkelt att göra och perfekt som frukost eller mellanmål! Dessutom så gott att det går hem hos både stora och små. Här är ett veganskt recept på den klassiska bananpannkakan, utan ägg och med växtbaserad dryck.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
Ingredienser
ca 6 pannkakor
1 banan (à ca 150 g)
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl växtbaserad naturell dryck
1 krm salt
raps- eller kokosolja
Till servering
lönnsirap
färska bär (t ex blåbär, hallon och jordgubbar)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. serveringsförslag.
Energi217 KJ / 52 kCal
Fett1 g
Salt0.2 g
Kolhydrater9 g
Protein1 g
Kommentarer
Går det att frysa pannkakorna efter tillagning?
Paula
2024-11-12Hej Paula! Det är inget vi har testat men jag tycker att det borde gå. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-12Hej! Hur mycket räknar ni är en portion i energi/kaloriräkningen? :)
Emma
2024-10-30Hej Emma! Det är svårt att säga hur många pannkakor som räknas som en portion eftersom det beror på vad man äter till och vilken typ av måltid om det är. Därför har vi har beräknat pannkakorna per styck utan serveringsförslag. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-10-31Jättebra! Byter emellanåt ut vetemjölet mot mixad havregryn. En favorit hemma hos oss.
Sara
2024-07-24