Veganska bananpannkakor

46
6
Veganska bananpannkakor

Bananpannkakor är enkelt att göra och perfekt som frukost eller mellanmål! Dessutom så gott att det går hem hos både stora och små. Här är ett veganskt recept på den klassiska bananpannkakan, utan ägg och med växtbaserad dryck.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Veganska bananpannkakor

Ingredienser

ca 15 st
1
banan (à ca 150 g)
2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
2 dl
växtbaserad dryck
1 krm
salt
raps- eller kokosolja

Till servering

lönnsirap
bär

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. serveringsförslag men inklusive 1 msk rapsolja.

Gör så här

Tips

Förbered pannkakssmeten i förväg och förvara i en flaska i kylen. Bara att ta fram och steka när eftermiddagshungern slår till! Smeten håller upp till 3 dagar.

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Nadia

10/22/2020

Halverade receptet, och tog havregryn som jag mixade till fint mjöl. Goda. Lite svårare att steka men kommer göra dem flera gånger!!

Hanna

10/11/2020

Det här är ett av mina favoritrecept! Så enkla att göra och dem blir så goda!!

Linda

9/15/2020

Fungerade även bra att göra glutenfria med hemmagjord mjölmix

Näringsvärde per portion

Energi 217 KJ / 52 kCal
Fett 1 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 9 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept