Veganska bananpannkakor
Bananpannkakor är enkelt att göra och perfekt som frukost eller mellanmål! Dessutom så gott att det går hem hos både stora och små. Här är ett veganskt recept på den klassiska bananpannkakan, utan ägg och med växtbaserad dryck.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
Ingredienser
ca 6 pannkakor
1 banan (à ca 150 g)
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl växtbaserad naturell dryck
1 krm salt
raps- eller kokosolja
Till servering
lönnsirap
färska bär (t ex blåbär, hallon och jordgubbar)
För alla
Kontrollera noga innehållet i drycken.
Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Förbered pannkakssmeten i förväg och förvara i en flaska i kylen. Bara att ta fram och steka när eftermiddagshungern slår till! Smeten håller upp till 3 dagar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi217 KJ / 52 kCal
Fett1 g
Salt0.2 g
Kolhydrater9 g
Protein1 g
Kommentarer
Jättebra! Byter emellanåt ut vetemjölet mot mixad havregryn. En favorit hemma hos oss.
Sara
2024-07-24Dom är sååå goda😁💜
Stina
2023-12-07Gjorde dem glutenfria, bytte till 1 dl rismjöl och 1 dl mandelmjöl, endast 1 dl havremjölk och lite honung i också. Blev superbra, verkligen överraskad!!
Frida
2023-11-20