Veganska bananpannkakor

91
10
Veganska bananpannkakor

Bananpannkakor är enkelt att göra och perfekt som frukost eller mellanmål! Dessutom så gott att det går hem hos både stora och små. Här är ett veganskt recept på den klassiska bananpannkakan, utan ägg och med växtbaserad dryck.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Veganska bananpannkakor

Ingredienser

ca 15 st
1 banan (à ca 150 g)
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl växtbaserad dryck
1 krm salt
raps- eller kokosolja

Till servering

lönnsirap
bär

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. serveringsförslag men inklusive 1 msk rapsolja.

Gör så här

Tips

Förbered pannkakssmeten i förväg och förvara i en flaska i kylen. Bara att ta fram och steka när eftermiddagshungern slår till! Smeten håller upp till 3 dagar.

Vad tyckte du om receptet?

91

Kommentarer

Ylva

2022-02-05

Riktigt bra recept, det blir perfekta pannkakor varje gång. Har testat med havremjölk, sojamjölk och mandelmjölk och alla funkar utmärkt! Jag brukar göra lite större pannkakor och de håller ihop fint. Gör ofta två eller tre satser samtidigt så det blir extra mycket. Går utmärkt att spara de färdiga pannkakorna i kylen.

Elin

2021-11-07

Barnen älskar dessa! Enkla att göra. Brukar ha i kardemumma och en nypa vaniljsocker som förhöjer smakerna.

Jennifer

2021-10-15

Hällde i lite kanel i. Blev jättegott

Näringsvärde per portion

Energi 217 KJ / 52 kCal
Fett 1 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 9 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden