Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Veganska bananpannkakor

Bananpannkakor är enkelt att göra och perfekt som frukost eller mellanmål! Dessutom så gott att det går hem hos både stora och små. Här är ett veganskt recept på den klassiska bananpannkakan, utan ägg och med växtbaserad dryck.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mosa bananen och mixa med vetemjöl, bakpulver, växtbaserad dryck och salt. Låt smeten vila minst 10 minuter.
  2. Stek små pannkakor i olja.
  3. Till servering: Servera med sirap och bär.

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. serveringsförslag men inklusive 1 msk rapsolja.

Tips

Förbered pannkakssmeten i förväg och förvara i en flaska i kylen. Bara att ta fram och steka när eftermiddagshungern slår till! Smeten håller upp till 3 dagar.

Ingredienser

Portioner: ca 15 st
  • 1 banan (à ca 150 g)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl växtbaserad dryck
  • 1 krm salt
  • raps- eller kokosolja
Till servering
  • lönnsirap
  • bär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 217 kJ / 52 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer