Pannkakor med osynliga linser

Pannkakor med linser är både extra mättande och lite nyttigare än vanliga. Servera med en fluffig ricottayoghurt, mandel, honung och tinade frysta bär. Barnvänligt och gott som enkel lunch eller middag.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Ingredienser
4 portioner
1 dl torkade röda linser
3 ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
smör
Ricottayoghurt
250 g ricottaost
2 msk flytande honung
1 1/2 dl fet yoghurt (10%)
Till servering
blåbär
mandelspån
flytande honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2326 KJ / 556 kCal
Fett25 g
Salt2.68 g
Kolhydrater57 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
På tok för mycket salt! Smakar trolldeg… testade en gång till med knappt en halv tsk, mycket bättre.
Eleonor
2025-04-27Älskar receptet men undrar om man kan använda smeten till att göra ugnspannkaka eller blir den för kompakt?
Sofie
2025-04-01Hej Sofie! Jag tror att det går alldeles utmärkt. Kolla på vårt recept på ugnspannkaka (grundrecept) och ta mängderna därifrån (och lägg till 1 dl linser) så blir den inte så platt i en hel långpanna. Och sen skulle jag tillsätta 1 tsk bakpulver också för att få till fluffet! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-01Älskar detta recept! Kan man göra smeten dagen innan och låta stå i kylskåpet?
Elin
2025-01-24Hej Elin! Ja, det går fint! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-27