Havrepannkaka med kardemummaäpplen
I denna pannkaka med havregryn mixas smeten slät och får stå och dra en stund innan stekning. En matig pannkaka som med fördel toppas med stekta äppelklyftor med kardemumma och turkisk yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
6 st
2 dl mjölk (3%)
1 ägg
1 dl havregryn
1 krm salt
3 msk smör
Topping
1 äpple
3 msk smör
1 tsk malen kardemumma
2 dl turkisk yoghurt (10%)
50 g smörgåskrasse
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och yoghurt.
Receptet uppdaterades i oktober 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi884 KJ / 211 kCal
Fett17 g
Salt0.52 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g
Kommentarer
Konstigt recept. Pannkakan hängde inte ihop, det blev bara äggröra. Så jag tillsatte ett ägg till, samt lite vetemjöl. Då blev det iallafall en pannkaka.
Björn
2023-10-02Hej Björn! Tack för din kommentar. Vi har nu provlagat om receptet och gjort vissa justeringar så att smeten håller ihop bättre nästa gång. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-17Goda! Använde havremjöl och gjorde trippel sats Svårt att få pannkakan att hålla ihop. Försökte med både tjockare och tunnare samt olika styrka på värmen..
Magnus
2022-01-13Jättegoda, mums! Använde havremjölk och rev i både äpple och zucchini + lite vaniljpulver.
Bia
2021-03-30