Havrepannkaka med kardemummaäpplen

29
6
Havrepannkaka med kardemummaäpplen

I denna pannkaka med havregryn mixas smeten slät och sedan tillsätts rivet äpple. En matig pannkaka som med fördel toppas med stekta äppelklyftor med kardemumma och turkisk yoghurt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Havrepannkaka med kardemummaäpplen

Ingredienser

6 st
2 dl
mjölk (3%)
1
ägg
1 dl
havregryn
1 krm
salt
1 dl
rivet äpple
3 msk
smör
1 krm
malen kardemumma

Topping

1
äpple
3 msk
smör
1 tsk
malen kardemumma
2 dl
turkisk yoghurt (10%)
50 g
smörgåskrasse

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och yoghurt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Bia

2021-03-30

Jättegoda, mums! Använde havremjölk och rev i både äpple och zucchini + lite vaniljpulver.

Tina

2021-01-20

Jätte goda! Tog havremjölk istället och la till lite vaniljpulver. Gjorde misstaget att steka för tjocka men när jag gjorde dom tunnare blev dom väldigt frasiga och jätte goda ! Agavesirap och vaniljkeso till toppingen.

Eva carin marga

2018-03-24

Jag tog 2 ägg. Använde skrädmjöl, som är rostad havremjöl. Smeten får svälla en liten stund. Då går det bra. Jag använder ofta våffeljärnet istället för stekpannan. Lycka till!

Näringsvärde per portion

Energi 1156 KJ / 278 kCal
Fett 19 g
Salt 0.57 g
Kolhydrater 21 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept