Havrepannkaka med kardemummaäpplen

33
7
Havrepannkaka med kardemummaäpplen

I denna pannkaka med havregryn mixas smeten slät och sedan tillsätts rivet äpple. En matig pannkaka som med fördel toppas med stekta äppelklyftor med kardemumma och turkisk yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Havrepannkaka med kardemummaäpplen

Ingredienser

6 st
2 dl mjölk (3%)
1 ägg
1 dl havregryn
1 krm salt
1 dl rivet äpple
3 msk smör
1 krm malen kardemumma

Topping

1 äpple
3 msk smör
1 tsk malen kardemumma
2 dl turkisk yoghurt (10%)
50 g smörgåskrasse

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och yoghurt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Magnus

2022-01-13

Goda! Använde havremjöl och gjorde trippel sats Svårt att få pannkakan att hålla ihop. Försökte med både tjockare och tunnare samt olika styrka på värmen..

Bia

2021-03-30

Jättegoda, mums! Använde havremjölk och rev i både äpple och zucchini + lite vaniljpulver.

Tina

2021-01-20

Jätte goda! Tog havremjölk istället och la till lite vaniljpulver. Gjorde misstaget att steka för tjocka men när jag gjorde dom tunnare blev dom väldigt frasiga och jätte goda ! Agavesirap och vaniljkeso till toppingen.

Näringsvärde per portion

Energi 1156 KJ / 278 kCal
Fett 19 g
Salt 0.57 g
Kolhydrater 21 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden