Rågpannkaka med lingon
Boosta pannkakan med rågmjöl som mättar länge. Lingonen bidrar med fin syrlig smak. Rågpannkakan kan med fördel toppas med matig cottage cheese eller någon annan god ost.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
6 st
1 ägg
2 dl mjölk (3%)
1 dl fint rågmjöl
1 krm salt
3 msk smör
1 dl lingon
Topping
2 dl cottage cheese
1 - 2 tsk malen kanel
ev 1/2 dl färsk mynta
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, cottage cheese och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och välj mjölkproteinfritt matfett/olja. Ersätt cottage cheese med t ex tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi656 KJ / 157 kCal
Fett10 g
Salt0.83 g
Kolhydrater9 g
Protein8 g
Kommentarer
Goda. Jag gjorde precis enligt recept och fick bara precis 5 pannkakor, vid 2 olika tillfällen. Jag hade ingen topping.
Sara
2020-06-07Är det här receptet beräknat till 2 personer?
Christina
2019-10-05Hej Christina! Vi har valt att skriva antal pannkakor då det är svårt att veta hur många pannkakor som går åt som en portion. Testa och skriv gärna en kommentar om hur många ni åt per person! Smaklig spis! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-10-08Mängden stämmer inte alls. Gjorde dubbel sats och det blev 8 tunna pannkakor.
Emil
2018-03-05Hej Emil! Ett recept blir ca 5 dl smet, det ska bli 6 pannkakor. Alltså ca 3/4 dl per pannkaka vilket också står i receptet. Det är beräknat på en stekpanna som är 20 cm i diameter . Blir det färre så har förmodligen en större panna används, eller så gör man dem för tjocka. Har smeten stått kan den bli lite tjockare och då kan det vara svårt att steka tunna pannkakor. Det går då bra att spä den med lite mjölk då så blir det enklare att steka tunna pannkakor. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-03-08