Rågpannkaka med lingon

9
4
Rågpannkaka med lingon

Boosta pannkakan med rågmjöl som mättar länge. Lingonen bidrar med fin syrlig smak. Rågpannkakan kan med fördel toppas med matig cottage cheese eller någon annan god ost.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Rågpannkaka med lingon

Ingredienser

6 st
1
ägg
2 dl
mjölk (3%)
1 dl
fint rågmjöl
1 krm
salt
3 msk
smör
1 dl
lingon

Topping

2 dl
cottage cheese
1 - 2 tsk
malen kanel
ev 1/2 dl
färsk mynta

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, cottage cheese och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och välj mjölkproteinfritt matfett/olja. Ersätt cottage cheese med t ex tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Sara

6/7/2020

Goda. Jag gjorde precis enligt recept och fick bara precis 5 pannkakor, vid 2 olika tillfällen. Jag hade ingen topping.

Christina

10/5/2019

Är det här receptet beräknat till 2 personer?

Redaktionen ICAse

10/8/2019

Hej Christina! Vi har valt att skriva antal pannkakor då det är svårt att veta hur många pannkakor som går åt som en portion. Testa och skriv gärna en kommentar om hur många ni åt per person! Smaklig spis! Hälsningar Elina

Emil

3/5/2018

Mängden stämmer inte alls. Gjorde dubbel sats och det blev 8 tunna pannkakor.

Redaktionen ICAse

3/8/2018

Hej Emil! Ett recept blir ca 5 dl smet, det ska bli 6 pannkakor. Alltså ca 3/4 dl per pannkaka vilket också står i receptet. Det är beräknat på en stekpanna som är 20 cm i diameter . Blir det färre så har förmodligen en större panna används, eller så gör man dem för tjocka. Har smeten stått kan den bli lite tjockare och då kan det vara svårt att steka tunna pannkakor. Det går då bra att spä den med lite mjölk då så blir det enklare att steka tunna pannkakor. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 656 KJ / 157 kCal
Fett 10 g
Salt 0.83 g
Kolhydrater 9 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept