Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rågpannkaka med lingon

Boosta pannkakan med rågmjöl som mättar länge. Lingonen bidrar med fin syrlig smak. Rågpannkakan kan med fördel toppas med matig cottage cheese eller någon annan god ost.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop ägget med hälften av mjölken.
  2. Tillsätt mjölet och vispa till en slät smet.
  3. Tillsätt resten av mjölken och salt.
  4. Hetta upp en stekpanna (ca 20 cm i diameter, för ca 6 st) med ca 1/2 msk smör. Häll i 3/4 dl smet och stek på medelvärme. Strö över lite lingon. När ytan stelnat är det dags att vända pannkakan. Stek ytterligare någon minut.
  5. Topping: Servera pannkakan med cottage cheese. Toppa med kanel och mynta.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, cottage cheese och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och välj mjölkproteinfritt matfett/olja. Ersätt cottage cheese med t ex tofu.

Ingredienser

Portioner: 6 st
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 1 krm salt
  • 1 dl fint rågmjöl
  • 1 dl lingon
  • 3 msk smör
Topping
  • 2 dl cottage cheese
  • 2 tsk malen kanel
  • 1/2 dl färsk mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 656 kJ / 157 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer