UNDER 30 MIN | Medel

Proteinpannkakor

Supergott recept på fluffiga proteinpannkakor som snabbt blir en favorit hos hela familjen. Havregryn, extra ägg och ärtdryck gör dem till en mer proteinrik variant av American pancakes. Servera med fräscha tillbehör och du har en mättande frukost som går hem hos både stora och små.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa havregrynen till mjölliknande konsistens i en matberedare.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Vispa ihop ägg och ärtdryck i en separat skål.
  4. Vänd ner äggblandningen i skålen med de torra ingredienserna. Rör ihop till en jämn smet.
  5. Klicka ut i en rund klick (cirka 10 cm i diameter, eller mindre om du vill ha fler) och stek ett par minuter i matfett eller tills pannkakorna har fin färg på båda sidorna.
  6. Serveringsförslag: Servera med valfri topping. Dekorera gärna med citronmeliss.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställd på ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria tillbehör.

Näringsberäkningen är per pannkaka exkl serveringsförslag.

Ingredienser

Portioner: ca 6 st
  • 2 dl havregryn
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 3/4 dl växtbaserad mjölkdryck (gärna ärtdryck)
  • smör eller kokosfett (till stekning)
Serveringsföslag
  • färska blåbär, jordgubbar, hallon eller kiwi
  • nötter eller frön
  • cottage cheese eller kvarg
  • citronmeliss (till dekoration)

Näringsvärde
Per portion

Energi 436 kJ / 104 kCal