Proteinpannkakor
Supergott recept på fluffiga proteinpannkakor som snabbt blir en favorit hos hela familjen. Havregryn och extra ägg gör dem till en mer proteinrik variant av American pancakes. Servera med fräscha tillbehör och toppa gärna med proteinpudding och du har en mättande frukost.
Ingredienser
ca 6 st
2 dl havregryn
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
3 ägg
3/4 dl växtbaserad dryck (gärna ärtdryck)
smör eller kokosfett (till stekning)
Serveringsföslag
färska blåbär, jordgubbar, hallon eller kiwi
nötter eller frön
choklad eller vanilj proteinpudding cottage cheese eller kvarg
citronmeliss (till dekoration)
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställd på ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria tillbehör.
Näringsberäkningen är per pannkaka exkl serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi436 KJ / 104 kCal
Fett6 g
Salt0.7 g
Kolhydrater8 g
Protein5 g
Kommentarer
Dom här jag jag till lunch såå ofta! Men jag lägger till proteinpulver med smak av choklad och det blir så gott! Jag toppar det med jordnötssmör och protinella 😋
Cornelia
2023-09-20Mina favoriter! Jag häller i alla ingredienser, tar mjölk istället för ärtdryck och tillsätter 1/2- 1 banan. Mixar allt tillsammans och gräddar. Äter med kvarg och blåbär!!! Mums :)
Britta
2023-04-12Smakade omelett med havre typ. Tror jag skippar havren nästa gång å bara gör en omelett. Den här va rätt intetsägande. Men är man van att bara äta "nyttigt" funkar den säkert
Mathias
2022-06-05