Proteinpannkakor
Supergott recept på fluffiga proteinpannkakor som snabbt blir en favorit hos hela familjen. Havregryn och extra ägg gör dem till en mer proteinrik variant av American pancakes. Servera med fräscha tillbehör och toppa gärna med proteinpudding och du har en mättande frukost.
Ingredienser
ca 6 st
2 dl havregryn
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
3 ägg
3/4 dl växtbaserad dryck (gärna ärtdryck)
smör eller kokosfett (till stekning)
Serveringsföslag
färska blåbär, jordgubbar, hallon eller kiwi
nötter eller frön
choklad eller vanilj proteinpudding cottage cheese eller kvarg
citronmeliss (till dekoration)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi436 KJ / 104 kCal
Fett6 g
Salt0.7 g
Kolhydrater8 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag följde Kims råd men hade bara chokladproteinpulver. Helt ok, men smakar mer omelett än pannkaka :)
Andreas
2024-07-21Dom här jag jag till lunch såå ofta! Men jag lägger till proteinpulver med smak av choklad och det blir så gott! Jag toppar det med jordnötssmör och protinella 😋
Cornelia
2023-09-20Mina favoriter! Jag häller i alla ingredienser, tar mjölk istället för ärtdryck och tillsätter 1/2- 1 banan. Mixar allt tillsammans och gräddar. Äter med kvarg och blåbär!!! Mums :)
Britta
2023-04-12