Bästa rödvinssåsen
Vi testar!
Så här gör du en perfekt rödvinssås – varje gång.
Slurp!
Det behövs alltid goda såser till nyår, och här är våra bästa! Dessa såser passar bra till nyårsmiddagen – vare sig det serveras kött, fisk eller grönsaker.
Mer till nyår? Se alla våra nyårsrecept!

Såsrecept från Albin Edberg, rökt paprikahollandaise med mandel och olivolja är en god twist på klassikern. Passar perfekt till stekt lax, friterad fisk eller lättkokta grönsaker.

Är hemkokt buljong ett måste? Och är ekat vin i såsen ett absolut no no? Och vad blir godast i – torkade eller färska örter? Om du är på jakt efter en riktigt god rödvinssås kan du sluta leta nu. Det här receptet är noga utprovad och matchar vilken köttbit som helst!

Gör en variant på bearnaisesåsen med sambal badjak och färsk koriander, som Vendela Wikström skapat. Sambal badjak är en indonesisk chilipasta som även innehåller lök och tamarind och tillför både hetta och djup till såsen. Gott till grillat nötkött och rostade rotfrukter.

Gör Erik Videgårds persiska svartpeppar- och tamarindsås som är perfekt till lamm, vilt och rostade rotfrukter. Tamarind är en syrlig citrusfrukt som ger såsen en frisk syra som balanserar smakerna till rätten.

Hummersås både låter och smakar lyxigt. Men du behöver inte köpa en hummer för att få den rätta smaken, att koka hummersås på fond går minst lika bra. Denna härligt gräddiga sås innehåller lite konjak och passar perfekt till fisk som lax och torsk, både helstekt och ugnsbakad.

Gör en lyxig vitvinssås signerad Tina Nordström, såsen görs på egen fond och passar extra bra till torsk eller annan ugnsbakad vit fisk eller spetskål. Se tips! för en god örtolja att ringla i såsen för en smakrik twist. Här finns recept på en god men lite enklare Vitvinssås.

Tommy Myllymäkis smörsås med apelsin och ingefära passar utmärkt till fisk och skaldjur, men även stekt fläskkotlett eller grönsaker som blomkål och spetskål. En frisk och smakrik sås som lyfter hela måltiden!

Att göra en egen sås från grunden behöver inte alls vara krångligt. Med detta recept kan du göra en enkel grönpepparsås som passar till allt ifrån oxfilé till kyckling. Såsen kokas ihop på grönpepparkorn, vispgrädde och en skvätt konjak, vilket ger en pikant och lite lyxig smak.

En klassisk sås till oxfilé är pepparsås. Här rostas vitpepparn i ugnen innan den mortlas och blandas med grönpeppar och rosépeppar i kastrullen. Tillsammans med schalottenlök, rödvin, konjak och grädde kokar du snabbt ihop en enkel pepparsås som passar till både fest och vardag.

Klassisk bearnaisesås som är underbart god. I det här receptet är momenten något förenklade så du snabbt får ihop din favoritsås. Extra god smak får du på bearnaisen när du använder estragon, hackad dragon i vinäger. Smaka av med worchestersås, tabasco, salt och vinäger tills du når perfektion.
Varm citronsås som är perfekt att servera till alla sorters fisk. En sås med perfekt smak som passar till både vardag och fest. Såsen med härlig citronsmak är enkel att göra och verkligen försvinnande god.
Funderar du över nyårmenyn? Lugn - här hittar du massor av inspiration till årets sista, storslagna middag!
En snygg servettvikning skapar en wow-effekt på det dukade bordet! Här hittar du flera olika vikningar för pappers- och tygservetter.
Vi testar!
Så här gör du en perfekt rödvinssås – varje gång.
Gott slut!
Klassisk, vegetarisk eller asiatisk? Här hittar du nyårsmenyn!
Ett gott nytt år!
Våra bästa recept på desserter som garanterat imponerar på dina nyårsgäster!
Matskola
Se hit och bli en mästare på att dela denna delikatess.
För tjusig för att äta
Med sex enkla steg fixar du dessa tjusiga rosor.
Vi listar såserna som gör köttet ännu godare...
Nyårssnittar
Med dessa munsbitar, tilltugg och snittar får festen en glittrig start.
Matskola
När köttet ska stå i centrum. Vi visar hur du gör, steg för steg.
Gott grönt år!
Mingla in det nya året med våra läckra och fräscha veganska snittar och tilltugg.