Grönpepparsås
Att göra en egen sås från grunden behöver inte alls vara krångligt. Med detta recept kan du göra en enkel grönpepparsås som passar till allt ifrån oxfilé till kyckling. Såsen kokas ihop på grönpepparkorn, vispgrädde och en skvätt konjak, vilket ger en pikant och lite lyxig smak.
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
1 msk smör
1 msk grönpeppar i lag
2 msk konjak
2 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
1 dl vatten
salt
peppar
För alla
Läs noga innehållet på fonden. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är baserat på hela satsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3952 KJ / 944 kCal
Fett92 g
Salt2.72 g
Kolhydrater11 g
Protein5 g
Kommentarer
Testa att hälla i stekspadet från köttet med, det ger en enligt mig väldigt behaglig mersmak.
Zack
2024-03-03Jättebra och enkelt recept! Snabblagat! Hade ingen konjak så tog rom i stället, blev supergott 👌 Blir absolut en favorit 💕
Else-marie
2023-11-24Struntar i vattnet. Sätter i stället till 1dl creme fraiche (grädden enligt recept). Då behövs inget majsmjöl utan såsen blir lagom tjock ändå när den puttrat en stund. Gott!!
Ann
2023-05-05