Grönpepparsås

60
7
Grönpepparsås

Att göra en egen sås från grunden behöver inte alls vara krångligt. Med detta recept kan du göra en enkel grönpepparsås som passar till allt ifrån oxfilé till kyckling. Såsen kokas ihop på grönpepparkorn, vispgrädde och en skvätt konjak, vilket ger en pikant och lite lyxig smak.

Skriv ut
Grönpepparsås

Ingredienser

4 portioner
2
schalottenlökar
1 msk
smör
1 msk
grönpeppar i lag
2 msk
konjak
2 msk
kalvfond
2 dl
vispgrädde
1 tsk
majsstärkelse
1 dl
vatten
-
salt
-
peppar

För alla

Läs noga innehållet på fonden. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är baserat på hela satsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Karin

1/23/2021

Makalöst god, konjaken förhöjer otrolugt

Helene

12/31/2020

Kanon god sås. 👌

Marielle

12/31/2020

Kanske skulle ha varit majsena redning för det blev lite väl rinnigt. Liten mängd för 4 personer så fick lägga till vätska och desto mer majsmjöl. Extra konjak för lite mer sting.

Näringsvärde per portion

Energi 3952 KJ / 944 kCal
Fett 92 g
Salt 2.72 g
Kolhydrater 11 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept