Grönpepparsås

Betyg 4.4 av 5.
203 personer har röstat
33
Grönpepparsås

Att göra en egen sås från grunden behöver inte alls vara krångligt. Med detta recept kan du göra en enkel grönpepparsås som passar till allt ifrån oxfilé till kyckling. Såsen kokas ihop på grönpepparkorn, vispgrädde och en skvätt konjak, vilket ger en pikant och lite lyxig smak.

Grönpepparsås

Ingredienser

4 portioner
2   schalottenlökar
1 msk  smör
1 msk  grönpeppar i lag
2 msk  konjak
2 msk  kalvfond
2 dl  vispgrädde
1 tsk  majsstärkelse
1 dl  vatten
salt
peppar

För alla

Läs noga innehållet på fonden. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är baserat på hela satsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
203 personer har röstat

Kommentarer

Testa att hälla i stekspadet från köttet med, det ger en enligt mig väldigt behaglig mersmak.

Zack

2024-03-03

Jättebra och enkelt recept! Snabblagat! Hade ingen konjak så tog rom i stället, blev supergott 👌 Blir absolut en favorit 💕

Else-marie

2023-11-24

Struntar i vattnet. Sätter i stället till 1dl creme fraiche (grädden enligt recept). Då behövs inget majsmjöl utan såsen blir lagom tjock ändå när den puttrat en stund. Gott!!

Ann

2023-05-05

Näringsvärde per portion

Energi3952 KJ / 944 kCal
Fett92 g
Salt2.72 g
Kolhydrater11 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Pepparsås
Betyg 4.4 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ädelfärskost med grönpeppar
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Köttgryta med grönpeppar
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Konjak- och grönpepparsås
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga