Grönpepparsås

Att göra en egen sås från grunden behöver inte alls vara krångligt. Med detta recept kan du göra en enkel grönpepparsås som passar till allt ifrån oxfilé till kyckling. Såsen kokas ihop på grönpepparkorn, vispgrädde och en skvätt konjak, vilket ger en pikant och lite lyxig smak.

Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
1 msk smör
1 msk grönpeppar i lag
2 msk konjak
2 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
1 dl vatten
salt
peppar
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är baserat på hela satsen.
Energi3952 KJ / 944 kCal
Fett92 g
Salt2.72 g
Kolhydrater11 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag titta bara på Ica recept så enkla och Gott. Jag har gjort denna såsen v gott. Tack Mvh Lucia Nord
Lucia
2025-01-11Jag hade inga andra ingredienser än konjak hemma. Tog tredubbla mängden och det blev gott ändå.
Henrik
2024-12-17Alldeles för mkt lök i receptet. Jag tog en lök och även det på gränsen. En skvätt soya därtill.
Peter
2024-12-14