Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Grönpepparsås

Att göra en egen sås från grunden behöver inte alls vara krångligt. Med detta recept kan du göra en enkel grönpepparsås som passar till allt ifrån oxfilé till kyckling. Såsen kokas ihop på grönpepparkorn, vispgrädde och en skvätt konjak, vilket ger en pikant och lite lyxig smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smöret på svag värme tills löken blivit genomskinlig. Krossa pepparkornen och låt dem fräsa med någon minut. Häll i konjaken och låt den koka upp.
  2. Rör ner fond och grädde. Blanda majstärkelsen med vattnet och rör ner i såsen och låt sjuda ca 5 minuter.  Smaka av med salt och peppar.

För alla

Läs noga innehållet på fonden. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är baserat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk grönpeppar i lag
  • 2 msk konjak
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3952 kJ / 944 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer