Grönpepparsås

73
9
Grönpepparsås

Att göra en egen sås från grunden behöver inte alls vara krångligt. Med detta recept kan du göra en enkel grönpepparsås som passar till allt ifrån oxfilé till kyckling. Såsen kokas ihop på grönpepparkorn, vispgrädde och en skvätt konjak, vilket ger en pikant och lite lyxig smak.

Skriv ut
Grönpepparsås

Ingredienser

4 portioner
2
schalottenlökar
1 msk
smör
1 msk
grönpeppar i lag
2 msk
konjak
2 msk
kalvfond
2 dl
vispgrädde
1 tsk
majsstärkelse
1 dl
vatten
-
salt
-
peppar

För alla

Läs noga innehållet på fonden. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är baserat på hela satsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

73

Kommentarer

Hans

2021-03-12

Jättegott jag blandade även i svartpeppar, rosepeppar, grönpeppar och något tll. Hasse p4

Anna

2021-03-06

Går lätt och snabbt att göra och fantastiskt god. Har gjort den flera gånger.

Karin

2021-01-23

Makalöst god, konjaken förhöjer otrolugt

Näringsvärde per portion

Energi 3952 KJ / 944 kCal
Fett 92 g
Salt 2.72 g
Kolhydrater 11 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept