Att göra en egen sås från grunden behöver inte alls vara krångligt. Med detta recept kan du göra en enkel grönpepparsås som passar till allt ifrån oxfilé till kyckling. Såsen kokas ihop på grönpepparkorn, vispgrädde och en skvätt konjak, vilket ger en pikant och lite lyxig smak.
Läs noga innehållet på fonden. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är baserat på hela satsen.
Kommentarer
Karin
1/23/2021Makalöst god, konjaken förhöjer otrolugt
Helene
12/31/2020Kanon god sås. 👌
Marielle
12/31/2020Kanske skulle ha varit majsena redning för det blev lite väl rinnigt. Liten mängd för 4 personer så fick lägga till vätska och desto mer majsmjöl. Extra konjak för lite mer sting.