Pepparsås

25
4
Pepparsås

En klassisk sås till oxfilé är pepparsås. Här rostas vitpepparn i ugnen innan den mortlas och blandas med grönpeppar och rosépeppar i kastrullen. Tillsammans med schalottenlök, rödvin, konjak och grädde kokar du snabbt ihop en enkel pepparsås som passar till både fest och vardag.

Skriv ut
Pepparsås

Ingredienser

4 portioner
1 msk
hel vitpeppar
1
schalottenlök
1 tsk
grönpeppar
1 tsk
rosépeppar
1 msk
smör
2 msk
konjak
1 dl
rödvin
2 msk
kalvfond
2 dl
vispgrädde
2 tsk
majsstärkelse
1 dl
vatten
-
salt

För alla

Läs noga innehållet på fonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vispgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Marie

2021-01-22

Underbart god sås! Jag hade dessutom i trattkantareller

Annette

2020-12-31

Nästan för god 😊😋

Greger

2020-10-09

Världsklass

Näringsvärde per portion

Energi 4303 KJ / 1028 kCal
Fett 92 g
Salt 3.29 g
Kolhydrater 13 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept