Pepparsås

En klassisk sås till oxfilé är pepparsås. Här rostas vitpepparn i ugnen innan den mortlas och blandas med grönpeppar och rosépeppar i kastrullen. Tillsammans med schalottenlök, rödvin, konjak och grädde kokar du snabbt ihop en enkel pepparsås som passar till både fest och vardag.

Ingredienser
4 portioner
1 msk hel vitpeppar
1 schalottenlök
1 tsk torkad grönpeppar
1 tsk rosépeppar
1 msk smör
2 msk konjak
1 dl rödvin
2 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 dl vatten
salt
Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi4303 KJ / 1028 kCal
Fett92 g
Salt3.29 g
Kolhydrater13 g
Protein5 g
Kommentarer
Ska man ha grönpeppar i lag eller utan?
Linda
2024-12-31Hej Linda! det är torkad grönpeppar i. Hälsningar Leif
Redaktionen
2025-01-02Riktigt god så man hade kunnat äta den rakt ur pannan
Jonna
2024-12-31Världsklass 👌
Pontus
2024-12-28