Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pepparsås

En klassisk sås till oxfilé är pepparsås. Här rostas vitpepparn i ugnen innan den mortlas och blandas med grönpeppar och rosépeppar i kastrullen. Tillsammans med schalottenlök, rödvin, konjak och grädde kokar du snabbt ihop en enkel pepparsås som passar till både fest och vardag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Lägg vitpepparen på en plåt och rosta den mitt i ugnen ca 10 minuter och krossa den sedan grovt i en mortel.
  3. Skala och hacka löken. Fräs den, grönpeppar, rosépeppar och hälften av vitpepparen i smöret på svag värme. Häll i konjaken och låt den koka upp. Blanda ner vin, fond och grädde. Blanda majsstärkelsen med vattnet och rör ner i såsen och låt sjuda ca10 minuter. Smaka av med salt och resten av vitpepparen.

För alla

Läs noga innehållet på fonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vispgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk hel vitpeppar
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk konjak
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 dl vatten
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4303 kJ / 1028 kCal