Pepparsås

45
6
Pepparsås

En klassisk sås till oxfilé är pepparsås. Här rostas vitpepparn i ugnen innan den mortlas och blandas med grönpeppar och rosépeppar i kastrullen. Tillsammans med schalottenlök, rödvin, konjak och grädde kokar du snabbt ihop en enkel pepparsås som passar till både fest och vardag.

Pepparsås

Ingredienser

4 portioner
1 msk hel vitpeppar
1 schalottenlök
1 tsk grönpeppar
1 tsk rosépeppar
1 msk smör
2 msk konjak
1 dl rödvin
2 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 dl vatten
salt

För alla

Läs noga innehållet på fonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vispgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Camilla

2022-02-05

Supergod sås, mums

Roland michael

2022-01-29

Mycket god och perfekt till oxfile och potatisgratäng.

Marie

2021-01-22

Underbart god sås! Jag hade dessutom i trattkantareller

Näringsvärde per portion

Energi 4303 KJ / 1028 kCal
Fett 92 g
Salt 3.29 g
Kolhydrater 13 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden