Pepparsås

Betyg 4.5 av 5.
77 personer har röstat
8
Pepparsås

En klassisk sås till oxfilé är pepparsås. Här rostas vitpepparn i ugnen innan den mortlas och blandas med grönpeppar och rosépeppar i kastrullen. Tillsammans med schalottenlök, rödvin, konjak och grädde kokar du snabbt ihop en enkel pepparsås som passar till både fest och vardag.

Pepparsås

Ingredienser

4 portioner
1 msk hel vitpeppar
1 schalottenlök
1 tsk grönpeppar
1 tsk rosépeppar
1 msk smör
2 msk konjak
1 dl rödvin
2 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 dl vatten
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
77 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Vill varna alla att INTE krossa grönpepparn, det smakar anus.

Olle

2024-02-28

Bästa recept till oxfilé 👍🏻👍🏻👍🏻

Madlin

2024-01-20

Supergod sås, mums

Camilla

2022-02-05

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi4303 KJ / 1028 kCal
Fett92 g
Salt3.29 g
Kolhydrater13 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Grönpepparsås
Betyg 4.4 av 5.
215 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkryddad quornfilé
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttgryta med grönpeppar
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelfärskost med grönpeppar
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga