Pepparsås
En klassisk sås till oxfilé är pepparsås. Här rostas vitpepparn i ugnen innan den mortlas och blandas med grönpeppar och rosépeppar i kastrullen. Tillsammans med schalottenlök, rödvin, konjak och grädde kokar du snabbt ihop en enkel pepparsås som passar till både fest och vardag.
Ingredienser
4 portioner
1 msk hel vitpeppar
1 schalottenlök
1 tsk grönpeppar
1 tsk rosépeppar
1 msk smör
2 msk konjak
1 dl rödvin
2 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 dl vatten
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi4303 KJ / 1028 kCal
Fett92 g
Salt3.29 g
Kolhydrater13 g
Protein5 g
Kommentarer
Hej! Vill varna alla att INTE krossa grönpepparn, det smakar anus.
Olle
2024-02-28Bästa recept till oxfilé 👍🏻👍🏻👍🏻
Madlin
2024-01-20Supergod sås, mums
Camilla
2022-02-05