UNDER 30 MIN | Medel

Snabb bearnaise

Klassisk bearnaisesås som är underbart god. I det här receptet är momenten något förenklade så du snabbt får ihop din favoritsås. Extra god smak får du på bearnaisen när du använder estragon, hackad dragon i vinäger. Smaka av med worchestersås, tabasco, salt och vinäger tills du når perfektion.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillsätt vinäger, vatten, äggulor och salt i en kastrull på låg medelvärme eller i en bunke över vattenbad.
  2. Vispa tills blandningen börjar tjockna och når en temperatur på 66°C. Dra av från värmen, fortsätt vispa och tillsätt smöret lite i taget.
  3. Tillsätt dragonen och smaka av med worcestersås, tabasco, salt och eventuellt mer vinäger.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: uteslut worcestersåsen.
Gör mjölkproteinfri: byt smöret till smält mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: byt smöret till smält laktosfritt margarin.

Recept och bild från Arla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 äggulor
  • 1 krm salt
  • 250 g klarifierat, rumsvarmt smör
  • 2 tsk hackad dragon i vinäger (estragon)
  • worcestersås
  • tabasco

Näringsvärde
Per portion

Energi 2040 kJ / 488 kCal