Imponera på gästerna med en vacker och minst lika god potatisros. Baka in potatisskivor i smördeg tillsammans med färskost och rulla till en tjusig ros. Vi visar hur du gör steg för steg, lycka till!
Med sex enkla steg fixar du dessa tjusiga och helt ljuvliga rosor.
Tips! Här hittar du receptet på frasiga potatisrosor.
Använd dig av frysta smördegsplattor som du har tinat. Kavla ut varje platta till ca 30 cm. Skär den i 2 remsor, ca 5 cm breda.
Bred på färskost och sedan eventuell smaksättning. Smulad getost av chèvretyp, blåmögelost, strimlade soltorkade tomater, skivade oliver eller pesto passar fint ihop med potatisen.
Välj potatis som är medelstor eller stor. Skär i skivor, inte för tjocka då blir det svårt att rulla ihop. Fördela skivorna omlott med ca 1 cm mellanrum så att de ligger utanför smördegen på ena sidan. Avsluta med en kant på ca 1 cm. Krydda med salt och peppar.
Rulla försiktigt från änden med potatis ända ut. Nyp ihop degen på slutet.
Ställ potatisrosen i en oljad muffinsplåt. Grädda i ugnen.
Servera med till exempel en kronärtskockskräm, charkuterier som fårfiol, lufttorkad skinka och salami, samt en sallad.
Den 26 oktober firar vi denna älskade knöl! Här hittar du recept, inspiration och fakta om du vill haka på i firandet.
Signerad kocken Joel Åhlin. Inspireras av ett antal magiska recept perfekta till nyår.
Perfekt som plockmat på minglet, aptitretare på buffébordet eller som förrätt.
Mingla in det nya året med våra läckra och fräscha veganska snittar och tilltugg.
Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.
Tips till dig som tänker ordna en fest och vill beräkna åtgången på dryck.