Bild laddas
För tjusig för att äta

Hur gör man en potatisros?

Imponera på gästerna med en vacker och minst lika god potatisros. Baka in potatisskivor i smördeg tillsammans med färskost och rulla till en tjusig ros. Vi visar hur du gör steg för steg, lycka till!

Potatisros, så gör du!

Med sex enkla steg fixar du dessa tjusiga och helt ljuvliga rosor.

Tips! Här hittar du receptet på frasiga potatisrosor.

  1. Bild laddas

    1. Kavla och skär

    Använd dig av frysta smördegsplattor som du har tinat. Kavla ut varje platta till ca 30 cm. Skär den i 2 remsor, ca 5 cm breda.

  2. Bild laddas

    2. Bred på färskost

    Bred på färskost och sedan eventuell smaksättning. Smulad getost av chèvretyp, blåmögelost, strimlade soltorkade tomater, skivade oliver eller pesto passar fint ihop med potatisen.

  3. Bild laddas

    3. Skiva och lägg på potatisen

    Välj potatis som är medelstor eller stor. Skär i skivor, inte för tjocka då blir det svårt att rulla ihop. Fördela skivorna omlott med ca 1 cm mellanrum så att de ligger utanför smördegen på ena sidan. Avsluta med en kant på ca 1 cm. Krydda med salt och peppar.

  4. Bild laddas

    4. Rulla ihop

    Rulla försiktigt från änden med potatis ända ut. Nyp ihop degen på slutet.

  5. Bild laddas

    5. Tillaga i ugnen

    Ställ potatisrosen i en oljad muffinsplåt. Grädda i ugnen.

  6. Bild laddas

    6. Voilà – en färdig ros!

    Servera med till exempel en kronärtskockskräm, charkuterier som fårfiol, lufttorkad skinka och salami, samt en sallad.

Du kanske också gillar...