Bli en mästare på att dela en hummer. I vår film och steg för steg beskrivning visar vi hur du gör,
var alla godbitarna finns och vilka delar som kan rensas bort. Dessutom tips på läckra och enkla recept.
Sugen på hummer? Se alla våra recept med hummer.
Se vår film och steg för steg beskrivning som visar hur du delar en hummer på bästa sätt, så att du hittar alla godbitar på denna delikatess.
Ta bort benen med klorna från kroppen.
Tryck in knivspetsen i huvudet på hummern och tryck till ordentligt med kniven, bak mot stjärten på hummern Vänd på hummern och dela den med kniven från huvudet och framåt.
Rensa bort innehållet i magen och den svarta strängen.
Använd en tesked för att lyfta ut köttet ur skalet.
Hummerklon tar du loss genom att först bryta loss klon från benet. Sedan bryter du loss den lösa klodelen. Gör ett vänligt men bestämt hack med kniven mot ena sidan av klon, så att det blir en spricka i skalet. Dela på skalet och ta försiktigt ut köttet ur klon. Ta även ur köttet ur den lilla klodelen.
Klipp upp skalet i benen med en sax och pilla försiktigt ut köttet.
Nu är hummerköttet klart att tillaga på det sätt du önskar.
Letar du efter en lyxig förrätt till nyår? Servera hummersallad! Här med färsk hummer, späda salladsblad, citronmarinerade morotsstrimlor och en smakrik hummermajonnäs.
Hummersallad med marinerad morotBjud på en lyxig förrätt med hummer till nyår! Här serveras kall hummer tillsammans med smetana, lök, rom, dill och krasse. En förrätt som är enkel att förbereda i förskott och laga till många. Perfekt förrätt till nyårsafton.
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasseHummer är alltid rätt att inleda nyårsmiddagen med! Här får den lyxiga hummer sällskap av krispig lufttorkad skinka, luftig blomkålscrème, örtig äppelsalsa och rostat pankosmul. Många komponenter – men allt kan förberedas enkelt i god tid.
Hummer, blomkålscrème och sauce viergeEn gratinerad hummer med Västerbottensost sätter guldkant på vilken nyårsmiddag som helst. Med några enkla knep tar du ut det delikata hummerköttet och fyller sedan skalen med hummer, gräslök och ostsås gjord på den smakrika Västerbottensosten.
Gratinerad hummer med VästerbottensostSliders är små miniburgare, här i lyxig tappning med hummer, krispig selleri, saltgurka och krämig majonnäs. Istället för slidersbröd kan man servera i halverade eller kvartade hamburgerbröd. En perfekt förrätt till nyårsfesten.
HummerslidersSkaldjur till förrätt är ett säkert kort – i den här lite mer avancerade smårätten passar hummer och räkor lika bra, så välj efter smak! Skaldjuren serveras på en dillsmakande råraka som toppas med sallad och tomatmajonnäs. Låt gästerna väl smaka!
Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäsGör din dessert både vacker och god med denna karamelltopping. Så gör du!
Här visar vi hur du lyckas med nyårets paradrätt gratinerad hummer.
Ett gott och nyttigt år får du med dessa härligt nyttiga skaldjursrecept
En favoritdessert som har allt - vacker, enkel och god. Så här gör du!
Signerad kocken Joel Åhlin. Inspireras av ett antal magiska recept perfekta till nyår.
Lite pilligt är det, men så värt mödan. Vi visar hur du lyckas med denna festliga rätt.