Hummersås

Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
2
Hummersås

Hummersås både låter och smakar lyxigt. Men du behöver inte köpa en hummer för att få den rätta smaken, att koka hummersås på fond går minst lika bra. Denna härligt gräddiga sås innehåller lite konjak och passar perfekt till fisk som lax och torsk, både helstekt och ugnsbakad.

Hummersås

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
1 msk smör
1 msk tomatpuré
2 msk konjak
2 msk hummerfond
2 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
1 dl vatten
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde detta och kryddade med lite salt (fonden gör den rätt salt), svartpeppar och chiliflakes, tillsatte kräftstjärtar på slutet och serverade till pasta med nyriven parmesanost. Otroligt gott!! Bytte dock en del av grädden till milda mat 4% och blev lika bra ändå.

Jenny

2024-01-21

Enkel och mycket god, konjak är en fantastisk krydda till mycket.

Marianne

2021-11-20

Näringsvärde per portion

Energi1007 KJ / 241 kCal
Fett23 g
Salt0.66 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Bisque
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönpepparsås
Betyg 4.4 av 5.
215 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparsås
Betyg 4.4 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräft- och hummersoppa med taleggio
Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hummersoppa
Betyg 4.2 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad vitlökssky med konjak
Betyg 4.4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga