Hummersås

6
0
Hummersås

Hummersås både låter och smakar lyxigt. Men du behöver inte köpa en hummer för att få den rätta smaken, att koka hummersås på fond går minst lika bra. Denna härligt gräddiga sås innehåller lite konjak och passar perfekt till fisk som lax och torsk, både helstekt och ugnsbakad.

Skriv ut
Hummersås

Ingredienser

4 portioner
2
schalottenlökar
1 msk
smör
1 msk
tomatpuré
2 msk
konjak
2 msk
hummerfond
2 dl
vispgrädde
1 tsk
majsstärkelse
1 dl
vatten
-
salt och peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1007 KJ / 241 kCal
Fett 23 g
Salt 0.66 g
Kolhydrater 4 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept