Hummersås

15
1
Hummersås

Hummersås både låter och smakar lyxigt. Men du behöver inte köpa en hummer för att få den rätta smaken, att koka hummersås på fond går minst lika bra. Denna härligt gräddiga sås innehåller lite konjak och passar perfekt till fisk som lax och torsk, både helstekt och ugnsbakad.

Hummersås

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
1 msk smör
1 msk tomatpuré
2 msk konjak
2 msk hummerfond
2 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
1 dl vatten
salt och peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Marianne

2021-11-20

Enkel och mycket god, konjak är en fantastisk krydda till mycket.

Näringsvärde per portion

Energi 1007 KJ / 241 kCal
Fett 23 g
Salt 0.66 g
Kolhydrater 4 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Ramslökssoppa
Krämbulle
Oxfilépasta
Falukorvsgryta
Napoleonbakelse