Hummersås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hummersås

Hummersås både låter och smakar lyxigt. Men du behöver inte köpa en hummer för att få den rätta smaken, att koka hummersås på fond går minst lika bra. Denna härligt gräddiga sås innehåller lite konjak och passar perfekt till fisk som lax och torsk, både helstekt och ugnsbakad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smöret på svag värme tills löken blivit genomskinlig. Rör ner tomatpuré och fräs ytterligare ca 2 minuter. Häll på konjaken och låt den koka upp.
  2. Rör i fond och grädde. Blanda majstärkelsen med vattnet och rör ner i såsen och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk konjak
  • 2 msk hummerfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1007 kJ / 241 kCal