Hummersås
Hummersås både låter och smakar lyxigt. Men du behöver inte köpa en hummer för att få den rätta smaken, att koka hummersås på fond går minst lika bra. Denna härligt gräddiga sås innehåller lite konjak och passar perfekt till fisk som lax och torsk, både helstekt och ugnsbakad.
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
1 msk smör
1 msk tomatpuré
2 msk konjak
2 msk hummerfond
2 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
1 dl vatten
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1007 KJ / 241 kCal
Fett23 g
Salt0.66 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g
Kommentarer
Gjorde detta och kryddade med lite salt (fonden gör den rätt salt), svartpeppar och chiliflakes, tillsatte kräftstjärtar på slutet och serverade till pasta med nyriven parmesanost. Otroligt gott!! Bytte dock en del av grädden till milda mat 4% och blev lika bra ändå.
Jenny
2024-01-21Enkel och mycket god, konjak är en fantastisk krydda till mycket.
Marianne
2021-11-20